Foto: LETA

Sabiedrībā plaši pazīstamais zoologs un politiķis Ingmārs Līdaka (ZZS) nolēmis pamest Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza Izglītības un informācijas nodaļas metodiķa amatu.

Kā portālam "Delfi" pavēstīja Līdaka, viņš iesniedzis atlūgumu un savu motivāciju skaidro ar gaidāmajām pārmaiņām zoodārzā.

"Pēc tā, ko es jūtu un saprotu, Zooloģisko dārzu gaida pārmaiņas. Es šajās pārmaiņās īsti savu vietu droši vien neatrastu. Tā kā tas, kas jādara, jādara," izteicās Līdaka.

Vaicāts, ko plāno darīt tālāk, Līdaka sacīja: "Droši vien domāt, jo ir kaut kāds brīdis, kad saproti, kad vairs savai darba vietai nevar neko jaunu piedāvāt, neko jaunu dot. Nu tad ir droši vien jāmaina sava darba vieta."

Līdaka arī apstiprināja, ka aizvien būs Bauskas novada deputāts.

Izsakoties plašāk par gaidāmajām pārmaiņām, Līdaka norādīja uz jauno Zooloģiskā dārza koncepciju, sakot, ka "es savos 56 gados, iespējams, neesmu gatavs kādām būtiskām pārmaiņām".

Piektdiena, 29. aprīlis, ir Līdakas pēdējā darba diena Rīgas zoodārzā.

Saistībā ar aiziešanu no zoodārza Līdaka savā "Facebook" kontā publicējis izklāstu kopā ar Rīgas Zooloģiskā dārza himnu.

"Zoodārza himnu esmu dziedājis daudzus gadus. Ne visus 32, kurus esmu bijis saistīts ar zoodārzu, jo himna radās kaut kad procesā," norāda zoologs.

Tāpat viņš atklāj, ka "ļoti jau negribētos, lai zoodārza himna "rebrendinga" rezultātā pazustu nebūtībā, jo patiesi vienot var tikai emocijas, nevis nauda vai karjera".

Savu izklāstu Līdaka noslēdz, sakot: "Piedodiet, ka es neizturēju!"

Kā ziņots, iepriekš Līdaka - no 2018. gada marta līdz 2020. gada februārim - bija Rīgas zoodārza valdes priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!