Premjera Aigara Kalvīša (TP) solītās pārmaiņas valdībā varētu tikt veiktas tikai novembrī, neoficiāli tiek runāts Saeimas kuluāros.
Premjers bija solījis, ka izmaiņas valdībā būs starplaikā starp budžeta pieņemšanu pirmajā un otrajā lasījumā, taču tagad neoficiāla informācija liecina, ka premjers šajā laikā ir izvēlējies tikties ar Saeimas frakcijām un veltīt pūles nākama gada budžeta pieņemšanai. Tikai pēc tam varētu tikt domāts par izmaiņām valdībā.

Tautas partijas Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis stāstīja, ka premjers esot "apņēmības pilns strādāt".

Apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK Saeimas frakcijas deputāts Juris Dobelis pauda viedokli, ka premjers centīsies vispirms panākt nākamā gada valsts budžeta pieņemšanu un tikai tad varētu lemt par kādām izmaiņām viņa vadītajā valdībā.

"Nav iemesla mums budžetu pirmajā lasījumā neatbalstīt, taču skatīsimies, vai uz otro lasījumu tajā nevajag kādas izmaiņas," sacīja Dobelis un norādīja, ka "diez vai premjers pirms budžeta pieņemšanas rosinās izmaiņas valdībā".

Savukārt Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis nevēlējās plaši apspriest iespējamās izmaiņas valdībā, norādot, ka tās "ir tikai un vienīgi premjera kompetencē".

Budžetu pirmajā lasījumā Saeima skatīs 31.oktobrī. Ja budžets negūs Saeimas vairākuma atbalstu, valdība būs kritusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!