Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) brīdinājis Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāju Uldi Cērpu par interešu konfliktu. Viņš esot pieņēmis lēmumus attiecībā pret apdrošinātāju AS "Seesam Latvija", ar kuru Cērpam bijušas līgumattiecības, šodien ziņo laikraksts "Telegraf".
Tā kā pārkāpums noticis pirms laika posma, kas atbilst noilguma periodam administratīviem pārkāpumiem, sodīt FKTK priekšsēdētāju vairs nevar, tādēļ KNAB viņu tikai brīdinājis.

Cērps viņam piedēvēto administratīvo pārkāpumu neatzīst un pārsūdzējis KNAB lēmumu tiesā.

Uz iespējamo FKTK vadītāja interešu konfliktu norādījis SIA "Baltic Development Group" (BDG) direktors Rihards Svelpe. Cērps no 2001.gada 14.jūlija līdz 2002.gada 14 jūlijam esot bijis līgumattiecībās ar "Seesam Latvija" - nopircis automašīnas apdrošināšanas polisi un saņēmis apdrošināšanas atlīdzību. Savukārt šī gada sākumā Cērps uzraudzījis "Seesam Latvija" darbību un pieņēmis saistošus lēmumus.

Atbilstoši likuma prasībām viņš nevarēja to darīt, kamēr nav pagājuši vismaz divi gadi pēc līgumattiecību izbeigšanās.

BDG ir viesnīcas "Ainava" īpašnieks. Viesnīca cieta ugunsgrēkā. Tā bija apdrošināta "Seesam Latvija", kas atsakās izmaksāt atlīdzību, norādot uz iespējamo krāpniecību. BDG lūdzis FKTK atņemt apdrošinātājiem licenci.

Cērps savus argumentus saistībā ar KNAB atzinumu pagaidām atsakās publiskot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!