Iestājoties aukstākam laikam, Rīgas bezpajumtnieku patversmes jau ir pārpildītas, un Rīgas domes Labklājības departaments plāno lūgt konfesiju palīdzību izmitināt bezpajumtniekus ziemā.
Jau pašlaik uz 200 vietām patversmēs ir 208 cilvēki un aukstākā laikā to varētu būt vairāk, informēja departamentā. Departaments uzskata, ka Rīgā būtu nepieciešama vēl viena patversme, un pašlaik departaments meklē tai piemērotas telpas.

Departamenta direktors Valdis Nagobads norādījis, ka neviens cilvēks nedrīkst aukstā laikā palikt uz ielas, taču patversmes nedrīkst uzņemt vairāk cilvēku, jo tad nevarēs ievērot higiēnas normas un bezpajumtnieku izmitināšanas prasības.

Jau ir sagatavota departamenta vēstule konfesijām ar lūgumu parādīt izpratni un atsaucību, piedāvājot telpas bezpajumtnieku izmitināšanai un nodrošināšanai ar siltu uzturu aukstajos rudens un ziemas mēnešos no novembra līdz martam.

Rīgā ar katru gadu pieaug bezpajumtnieku skaits. Rīgas dome gada sākumā pilnveidoja un paplašināja Rīgas nakts patversmes darbību, izveidojot Rīgas patversmi, kurā iespējams uzņemt 170, nepieciešamības gadījumā līdz 200 personu.

Pērn novembrī vidēji dienā patversmēs uzņēma par 18 bezpajumtniekiem vairāk nekā toreiz bija paredzēts pēc vietu skaita - 88 personas, decembrī vidēji dienā - par 37 bezpajumtniekiem vairāk nekā paredzēts, janvārī - par 49 personām vairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!