18. novembra vakarā Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā palikusi kāda sieviete ar trim maziem bērniem, kura bija ieradusies uz svētku pasākumiem, bet pārpildīto vilcienu dēļ tā arī netika uz savām mājām Skrīveros, portālu "Delfi" informēja Rīgas pašvaldības policijas Galvenais sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis.

Pie likumsargiem vērsusies kāda mamma ar trim bērniem, kura netika mājās uz Skrīveriem pārpildītā vilciena dēļ. Ģimene nogādāta un nakti pārlaidusi krīzes centrā.

"Delfi" jau ziņoja, ka pamatīgs haoss pēc 18. novembra svētku uguņošanas Rīgā izveidojās dzelzceļa stacijā, kur galvaspilsētā uz svinībām ar vilcieniem nokļuvušie cilvēki nevarēja tikt mājās – vagoni bija pārpildīti, liecina "Delfi" lasītāja Denisa sūtītais video.

AS "Pasažieru vilciens" portālam "Delfi" atzīst, ka pēc 18. novembra uguņošanas Rīgā piedzīvoja negaidīti lielu pasažieru pieplūdumu. Aprēķini liecina, ka uz vilcieniem pēc salūta devās vairāk nekā 10 000 cilvēku. Uzņēmums šādu pasažieru pieplūdumu nav pieredzējis.

Plānojot darbu simtgades svinību laikā, uzņēmums bija sagatavojies uzņemt 6000 pasažierus. Ierasto 35 vagonu vietā 18. novembra reisos tika norīkoti 62 vagoni. Aprēķini tika veikti, ņemot vērā, ka iepriekšējos gados pēc svētku uguņošanas 18. novembrī "Pasažieru vilciena" pakalpojumu bija izmantojuši no 1500 līdz 3000 pasažieru.

"Tā kā satiksme, tai skaitā sabiedriskā transporta kustība, bija paralizēta pat vairākas stundas pēc salūta, pieļaujam, ka vilciens šajā brīdī bija vienīgais transports, kas spēja svētku apmeklētājus izvest no Rīgas centra," portālam "Delfi" teic uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Līcīte.

Uzņēmumā lēš, ka vilcienu izvēlējās kā pasažieri, kuriem bija jānokļūst ārpus Rīgas, tā arī rīdzinieki, kas mājās nevarēja nokļūt ar "Rīgas satiksme" transportu vai privātajiem automobiļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!