Foto: F64
Nākamnedēļ, 1. novembrī, Balvu slimnīcā uz pediatrijas nodaļas rēķina tiks atvērta vēl viena nodaļa Covid-19 pacientiem, informēja Balvu novada pašvaldībā.

Oktobra sākumā, strauji pieaugot Covid-19 hospitalizēto pacientu skaitam slimnīcās, Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība atkal atvēra Covid-19 nodaļu Balvos ar 14 gultasvietām. Ņemot vērā, ka strauji pieaug stacionēto Covid-19 pacientu skaits un Covid-19 nodaļas 100% noslodzi, ir pieņemts lēmums par papildu gultu atvēršanu.

Tāpēc nākamnedēļ Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība Balvos atvērs papildus nodaļu ar desmit gultām Covid-19 pacientiem.

Covid-19 nodaļa tiek atvērta, pārprofilējot pediatrijas nodaļu. Slimnīcā skaidro, ka pediatrijas profils netiek slēgts, tas ir integrēts terapijas nodaļā, kā tas bija arī iepriekš.

Slimnīca arī norāda, ka Covid-19 pacienti ar pozitīvu testu uzreiz tiek nogādāti Covid-19 nodaļā, neizmantojot uzņemšanas nodaļu. Līdz ar to nav pamata raizēm par iespējamo saskarsmi uzņemšanas nodaļā ar šiem pacientiem.

Jau ziņots, ka šīs nedēļas sākumā vairākos stacionāros, kur atvērtas gultas Covid-19 pacientiem, tās ir pilnībā aizpildītas. Šāda situācija ir Balvu slimnīcā, Ludzas medicīnas centrā, Kuldīgas un Bauskas slimnīcā, Cēsu klīnikā un Strenču psihoneiroloģiskajā slimnīcā.

Vairākos stacionāros - Kuldīgā, Balvos, Tukumā un Liepājā - 100% noslodze ir arī Covid-19 intensīvās terapijas gultām.

Visos reģionos, izņemot Vidzemi, Covid-19 pacientiem pielāgoto gultasvietu noslodze pārsniedz 80%. Lielākā tā ir Latgales slimnīcās, sasniedzot 93%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!