Foto: F64
Uz Ministru prezidenta Valda Dombrovska iecerētā Pārresoru koordinācijas centra vadītāja amatu pieteikumus iesnieguši desmit pretendenti, bet konkursa komisijas otrai kārtai virzīs piecus no viņiem, informē Valsts kancelejas Komunikācijas departaments.

Šāds lēmums atklātā konkursa komisijā pieņemts pirmdien, izvērtējot saņemtos pieteikumus. Uz konkursa otro kārtu nevirzītajiem trim pretendentiem trūkst iepriekšējā darba pieredze politikas plānošanā un koordinācijā, viens pretendents atsaucis savu dalību atlasē un viens pieteikumu iesniedzis pēc noteiktā termiņa (13.decembra).

Konkursa komisija pretendentus uz otro kārtu – strukturētām intervijām – aicinās 28.decembrī. Tiks vērtēta personu atbilstība ieņemtajam amatam, iepriekšējā darba pieredze, motivācija, zināšanas par Ministru kabineta darbības principiem un lēmumu pieņemšanas procesu, kā arī izpratne par politikas veidošanas un koordinācijas procesu. Pārresoru koordinācijas centra (PKC) vadītājs konkursā jāizvēlas līdz janvāra beigām.

Jaunveidojamā institūcija darbosies Ministru prezidenta tiešā pakļautībā. Tās uzdevums būs nodrošināt koordinētu attīstības plānošanu valstī, izstrādāt ilgtermiņa plānošanas dokumentus, nodrošinot to sasaisti ar valsts un Eiropas Savienības finansējumu, un rūpēties par šo prioritāšu ievērošanu visā lēmumu pieņemšanas procesā valstī.

PKC vadītājam būs jānodrošina pārresoru koordinācijas funkcijas - plānot, vadīt, organizēt un koordinēt jaunā centra darbu un koordinēt ministriju un citu valsts pārvaldes iestāžu sadarbību Nacionālā attīstības plāna izstrādē. Tāpat sadarbībā ar ministrijām un citām institūcijām būs jāveic nozaru politikas analīze un jāsniedz Ministru prezidentam priekšlikumi par valsts ilgtermiņa attīstības prioritātēm un telpiskās attīstības perspektīvu.

Pretendentus konkursa trīs kārtās vērtē profesionāļu komisija. To vada Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane. Komisijas sastāvā ir Finanšu ministrijas valsts sekretāre Sanita Bajāre, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāres Juris Pūce, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra biroja vadītāja Kristīne Pelša un Ministru prezidenta ārštata padomnieks valsts pārvaldes jautājumos Edvards Kušners. Ar padomdevēja tiesībām pieaicināta Saeimas deputāte Rasma Kārkliņa un Vladimirs Reskājs, un premjera padomnieks Inta Dālderis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!