Rīgas mērs Gundars Bojārs piektdien plāno tikties ar Latvijas konsulu Sanktpēterburgā, lai pārrunātu Pētera I pieminekļa dāvināšanu Pēterburgai. Latvijas konsuls, kas ar Sanktpēterburgas mēru pārrunājis pieminekļa dāvināšanu, sniegs Rīgas mēram informāciju par to.
Savukārt Rīgas vicemērs Sergejs Dolgopolovs pauda - viņa rīcībā esošā informācija liecina, ka Sanktpēterburga esot gatava pieņemt pieminekļa kopiju. Arī Krievijas vēstniecība Latvijā trešdien izplatītajā paziņojumā norāda, ka Sanktpēterburgas administrācija esot gatava pieņemt tikai pieminekļa kopiju. Pēc vēstniecības rīcībā esošās informācijas, pilsētas vara gatava pieņemt kopiju, uzskatot, ka par oriģināla likteni jālemj rīdziniekiem.

Vicemērs arī pastāstīja, ka pašlaik piemineklis atrodas noliktavā un netiek restaurēts, pieminekļa turpmākais liktenis "karājas gaisā", jo nav piešķirti nekādi līdzekļi un nav rasts kāds cits risinājums.

Jāatgādina, ka iepriekšējā sasaukuma dome vienā no pēdējām sēdēm negaidīti nolēma Pētera I pieminekli, ko par saviem līdzekļiem restaurēja privāta firma, uzdāvināt Sanktpēterburgai. Pret šo lēmumu asi vērsās Dolgopolova pārstāvētā kreiso spēku apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", sūdzoties īpašu uzdevumu ministram valsts reformu lietās un apsverot iespēju vērsties tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!