Foto: LETA
Pirmdien, 25. janvārī, Rīgas mikromobilitātes drošības komisijas sēdē deputāti vienojās par Rīgas velosatiksmes attīstības koncepcijas pārskatīšanu, portālu "Delfi" informē Rīgas domē.

Rīgas velosatiksmes attīstības koncepcija 2015.-2030. gadam ir dokuments, kas nosaka attīstības virzienus un mērķus integrētai velosatiksmes attīstībai Rīgas ielu plānojumā. Koncepcijā minēti trīs galvenie attīstības virzieni – velosatiksmes infrastruktūra, plānošana un vadība, kā arī velosatiksmes popularizēšana un izglītība.

Kā norādīja komisijas vadītāja deputāte Agnese Logina (P/P), šī brīža koncepcijas redakcija nepilnīgi ataino pilsētas izaicinājumus un aktuālās problēmas, tāpēc tā jau ir novecojusi.

Tagadējā dokumentā plānots iekļaut gan "Rail Baltica" būvniecības ietekmi, gan Atveseļošanas un noturības mehānisma fonda projektus, kas mainīs pilsētvidi Rīgā.

Logina norādīja, ka esošā velokoncepcija nav vairs pietiekami ambicioza un neatbilst pašreizējai situācijai.

Komisija ir vienojusies aicināt Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentu un Satiksmes departamentu šo dokumentu aktualizēt.

Koncepcijas aktualizēšana nepieciešama arī tāpēc, ka mainījušies iedzīvotāju pārvietošanās paradumi, daudz biežāk izmantojot velo un citus mikromobilitātes veidus, norāda domē.

Rīgas mikromobilitātes drošības komisija izveidota, lai uzlabotu gājēju drošību, veiktu pakāpenisku ietvju un gājēju pāreju uzlabošanu atbilstoši drošības un pieejamības standartiem un veiktu gājēju ielu ieviešanu, iesaistot nevalstiskās organizācijas un nozaru ekspertus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!