Foto: DELFI

Liepājas tiesas tiesnese Sandra Briķe pārsūdzējusi Tiesnešu disciplinārkolēģijas lēmumu rosināt atcelt viņu no amata.

Augstākajā tiesā, neatklājot tiesneses vārdu, norādīja, ka sūdzība par pieņemto lēmumu ir saņemta.

Tiesnešu disciplinārkolēģija, izvērtējot 11. pret tiesnesi ierosināto disciplinārlietu, nolēma rosināt atcelt no amata Briķi. Pēc sēdes Tiesnešu disciplinārkolēģijas vadītājs Pēteris Dzalbe žurnālistiem norādīja, ka kolēģija atzina tiesneses tīšu likuma pārkāpumu un konstatēja, ka tiesnese nav pildījusi savus darba pienākumus, proti, no kādas lietas izskatīšanas viņa sevi atstatījusi nevis uz juridiska pamatojuma, bet ietvērusi emocionālus pārdzīvojumus un apsvērumus.

Pati Briķe pauda, ka uz to arī "vilcis", jo viņa esot neērta tiesu sistēmai, tāpēc nav pārsteigta par lēmumu. Tiesnese papildināja, ka spriež tiesu, cik vien objektīvi un taisnīgi var. Viņa papildināja, ka gadījumā, ja nepanāks taisnību Latvijā, tad vērsīsies starptautiskās institūcijās.

Viņa paskaidroja, ka konkrētā lieta Liepājā nonāca no Rīgas, tā bijusi ļoti strīdīga un pat skandaloza. Briķe pauda, ka "kāda žagata atnesa", ka šī lieta esot "speciāli domāta viņai". Šajā lietā, pēc Briķes teiktā, figurēja uzņēmumi, ko AS "Norvik banka" bija publicējusi savās shēmās.

Tāpat Briķe ir tā tiesnese, kas bija saņēmusi negatīvu profesionālās darbības novērtējumu. Tāpat Disciplinārtiesa nolēma atstāt negrozītu Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas lēmumu par negatīvu novērtējumu, tiesneses sūdzību noraidot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!