Foto: F64

Advokāti pārsūdzējuši visus trīs Rīgas rajona tiesas 3.februāra lēmumus, ar kuriem tika apcietināti Daugavpils pašvaldības amatpersonu kukuļošanas krimināllietā aizdomās turētie.

Kā ziņots, Rīgas rajona tiesas izmeklēšanas tiesnesis 3.februārī lēma apcietināt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktajā kriminālprocesā aizdomās turēto Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieku Vjačeslavu Širjakovu, kā arī uzņēmējus Jāni Sprinovski un Gintu Sorokinu.

Širjakova advokāts Dainis Lūsis norādīja, ka šonedēļ ir iesniedzis sūdzību par minēto 3.februāra tiesas lēmumu, lūdzot to atcelt.

Arī Sprinovska advokāts Regnārs Jansons pastāstīja, ka minēto lēmumu ir pārsūdzējis. Aizstāvis atzina, ka jau sākotnēji tiesai un procesa virzītājam izteikts lūgums aizstāt apcietinājumu ar drošības naudu. Tiesa šo lūgumu esot noraidījusi, nepaskaidrojot motīvus, sacīja Jansons. Viņš nevēlējās atklāt, cik lielu drošības naudu klients būtu gatavs maksāt, vien norādīja, ka šī summa būtu "saprāta robežās".

Savukārt Sorokina aizstāvis Arnis Ešenvalds vien apstiprināja, ka lēmums par klienta apcietināšanu ir pārsūdzēts. Sūdzību esot iesniedzis kāds Ešenvalda kolēģis - cits advokāts.

Neviens no trim uzrunātajiem advokātiem šodien vēl nezināja teikt, kurā datumā iesniegtās sūdzības tiks izskatītas Rīgas apgabaltiesā.

Kā ziņots, KNAB ir sācis kriminālprocesu par iespējamu Daugavpils pašvaldības amatpersonu kukuļošanu saistībā ar "Daugavpils siltumtīklu" īstenotajiem projektiem.

Neminot vārdus un uzvārdus, KNAB atklājis, ka divas Daugavpils pašvaldības amatpersonas šajā kriminālprocesā atzītas par aizdomās turētajām kukuļņemšanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā, divi uzņēmēji atzīti par aizdomās turētajiem kukuļdošanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas atbalstīšanā, bet vēl divi uzņēmēji tiek turēti aizdomās par starpniecību kukuļošanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas atbalstīšanu.

3.februārī ar tiesas lēmumu apcietinājums kā drošības līdzeklis piemērots diviem uzņēmējiem un vienai Daugavpils pašvaldības amatpersonai. Vēl trim personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā otrai Daugavpils pašvaldības amatpersonai - arī aizliegums pildīt savus pienākumus.

Aģentūrai LETA zināms, ka šajā lietā aizdomās turētie ir Širjakovs, Sprinovskis, Sorokins un no amata pienākumu pildīšanas atbrīvotais "Daugavpils siltumtīklu'' valdes loceklis Māris Laudiņš, kurš gan tagad iecelts par uzņēmuma galveno enerģētiķi.

Izmeklētāju iegūtā informācija liecina, ka kukulis ne mazāk kā 120 000 eiro (84 000 latu) apmērā nodots par pašvaldības amatpersonu pieņemtajiem labvēlīgajiem lēmumiem kāda komersanta interesēs. Pēc kukuļa nodošanas kukuļošanā iesaistītās personas 1.februārī aizturētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!