Foto: Publicitātes foto

Partija "Alternative" nemaksās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) noteikto naudas sodu 2700 eiro apmērā par pārkāpumiem Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu kampaņā, informēja partijas pārstāve Anita Laizāne.

Viņa norādīja, ka partija tai noteikto sodu pārsūdzēs KNAB vadītājam Jaroslavam Streļčenokam, bet, ja arī tad tas netiks atcelts, vērsīsies tiesā.

Savukārt "Alternative" līderis Aleksandrs Mirskis paziņoja, ka viņa skatījumā šāds solis esot vien kāda KNAB darbinieka slimīgas iztēles rezultāts.

"Viena KNAB darbinieka slimīga iztēle nav iemesls vēlamo padarīt par esošu. Dažiem KNAB inspektoriem labāk būtu nodarboties ar lietām, bet ne ar sacerējumu rakstīšanu uz brīvu tēmu, un pēc tam to nodēvēt par patiesību. Visa šī komēdija ar partijas "Alternative" sodīšanu ir tiešais rezultāts tam, ka KNAB valda ilgstošas nekārtības. Esmu pārliecināts, ka partijai uzliktam sodam nav pamata," paziņoja Mirskis.

Jau vēstīts, ka KNAB piecām partijām par pārkāpumiem 2014.gada EP vēlēšanu kampaņā piemērojis naudas sodus.

Izvērtējot partiju un to apvienību iesniegtās deklarācijas, KNAB amatpersonas pret piecām partijām vai to apvienībām uzsāka administratīvo pārkāpumu lietvedību, tika pieņemti lēmumi par to saukšanu pie administratīvās atbildības, uzliekot naudas sodu kopsummā par 2870 eiro.

Partijai "Alternative" piemērots naudas sods 2,7 tūkstošu eiro apmērā. KNAB skaidro, ka "Alternative" nebija norādījusi izdevumus par prezentācijas materiāliem 28 tūkstošu eiro apmērā un dāvinājumus 28 tūkstošu eiro apmērā. Tāpat partija nebija ievērojusi saņemto ziedojumu publicēšanas kārtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!