Foto: PantherMedia/Scanpix

Partija "Gods kalpot mūsu Latvijai" lūdz aizsardzības ministru Raimondu Bergmani (ZZS) atsaukt apgalvojumu, ka partijā "ir pārstāvētas arī vairākas militārpersonas", portālu "Delfi" informēja partijā.

"No aizsardzības ministra paziņojuma izriet, ka aktīvajā militārajā dienestā esošie karavīri, virsnieki un citas militārpersonas, pārkāpjot likumā noteikto aizliegumu, ir reģistrējušās par partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai" dibinātājiem," skaidrots partijas valdes paziņojumā.

Starp partijas biedriem ir daudzi valsts un pašvaldības policisti, kā arī bijušās militārpersonas ar augstāko militāro izglītību, informē partijā, "taču partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai" nav informācijas par to, ka pretrunā ar likumā noteikto aizliegumu, par tās biedru būtu kļuvusi kāda aktīvajā militārajā dienestā esošā persona".

Partija "Gods kalpot mūsu Latvijai" pieprasa aizsardzības ministram likumā noteiktajā kārtībā atsaukt nepatiesās ziņas vai arī iesniegt partijas valdei to Nacionālo bruņoto spēku un Aizsardzības ministrijas pakļautībā un pārziņā esošo militāro struktūrvienību aktīvā militārā dienesta virsnieku, virsdienesta karavīru, profesionālā dienesta karavīru un ierindas dienesta zemessargu vārdus, kas 27. februārī ir reģistrējušies par partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai" dibinātājiem.

Ziņots, ka otrdien Uzņēmumu reģistrā oficiāli reģistrēta partija "Gods kalpot mūsu Latvijai".

Pirms tam partiju bija iecerēts nosaukt "Gods kalpot Latvijai", tomēr pret šādu nosaukumu iebilda aizsardzības ministrs.

Iepriekš Bergmanis iebilda pret šādu partijas nosaukumu, jo tas saskan ar karavīru zvērestu "Gods kalpot Latvijai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!