Foto: LETA
Jaunizveidotā partija "Vienoti Latvijai" vēlētāju intereses pārstāvēs Ilūkstes, Krāslavas, Viļaku, Viļānu, Madonas, Ropažu un Dagdas novados, kā arī Rēzeknes pilsētā. Kopumā visā Latvijā ievēlēti 12 "Vienoti Latvijai" pašvaldību deputāti.

"Esam gandarīti par sasniegto rezultātu, un vēlētāju atbalsts apliecina, ka mūsu partijas piedāvātās vērtības un programmu Latvijas iedzīvotāji ir augstu novērtējuši," uzsver partijas "Vienoti Latvijai" vadītājs Rihards Melnis.

Komentējot startu galvaspilsētā, partijas Rīgas nodaļas valdes loceklis Sergejs Pizāns akcentē, ka jaunā politiskā spēka starts vētējams pozitīvi. "Lai arī gaidījām lielāku atbalstu, tomēr esam apmierināti ar sasniegto rezultātu. No 12 kandidatūru pieteikušām partijām rezultātā esam septītie tūlīt aiz visām lielajām varas partijām," norāda Sergejs Pizāns.

Raksturojot pašvaldību vēlēšanu rezultātus, partijas "Vienoti Latvijai" Rīgas nodaļas vadītājs Jānis Riežnieks uzsver: "Es prognozēju ļoti raibu vēlēšanu biļetenu 2014.gadā ar "vecajiem vēžiem jaunās kulītēs", kas liecinās par lielo partiju bankrotu. Tām parlamentā pārstāvētajām partijām, kas nepārvarēs Eiropas Parlamenta piecu procentu barjeru, uzdāvināsim lidmašīnas biļetes un Londonu, tādējādi sekmējot veco politiķu nomaiņas procesu valstī, lai viņi personīgi iepazīst dzīvi ārpus Latvijas un kaut uz laiku pievienojas 300 000 izbraukušajiem."

Partijas "Vienoti Latvijai" rezultāti pašvadību vēlēšanās:

Ilūkstes novads – 12,23%, 2 vietas
Kārsavas novads – 5,33%, 1 vieta
Rēzekne - 8,14%, 1 vieta
Viļakas novads - 19,52%, 3 vietas
Viļānu novads - 10,23%, 2 vietas
Madonas novads - 6,48%, 1 vieta
Ropažu novads - 6,26% ,1 vieta
Dagdas novads - 13,17%, 2 vietas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!