Foto: LETA

Partijas "Vienotība" valdē nepārvēlētais Saeimas deputāts Dzintars Zaķis, neskatoties uz atšķirīgajiem viedokļiem partijā, atkārtoti guvis uzticību no Saeimas frakcijas deputātiem vadīt frakciju.

Zaķis atzina, ka šo jautājumu aktualizējis trešdien frakcijas sēdē, jo vēlējies noskaidrot biedru viedokli. Deputāti atkārtoti apliecinājuši, ka Zaķis var turpināt vadīt frakciju. "Nevaru iepriecināt – turpināšu strādāt par frakcijas vadītāju," īsi sacīja Zaķis.

1.decembrī partijas "Vienotība" kongresā Zaķi nepārvēlēja partijas valdē, ko viņš izskaidroja ar neveiksmēm sabiedriskajā telpā. Proti, šovasar plašu sabiedrības neapmierinātību izraisīja klajā nākusī informācija, ka Zaķis izvairījies no nodokļu nomaksas, iegādājoties auto uz uzņēmuma vārda. Jūnijā "Vienotības" frakcijā tika skatīts jautājums par Zaķa atbilstību frakcijas vadītāja amatam, partijas biedri viņa rīcību nosodīja, taču ļāva viņam saglabāt amatu partijas vadībā.

Frakcijas priekšsēdētāja vietniece Lolita Čigāne norādīja, ka starp deputātiem pastāv dažādi viedokļi, tomēr sēdē ir nolemts, ka Zaķis var arī turpmāk ieņemt frakcijas vadītāja amatu.

"Frakcijas priekšsēdētājam ir jābūt frakciju vienojošai figūrai, un pašlaik balsis, kas aicina kaut ko mainīt frakcijas vadībā, tomēr nav vairākumā," teica Čigāne.

Arī deputāte Ina Druviete pastāstīja, ka Zaķis ir atzīts par piemērotu frakcijas vadītāju, lai gan viņš netika pārvēlēts partijas valdē.

"Mēs runājam par notikumu, ko mēs visi nosodām, bet mēs novērtējam cilvēku," paskaidroja Druviete un piebilda, ka Zaķa nepārvēlēšana valdē jau bijis sava veida sods, bet ir nolemts, ka viņš var turpināt vadīt frakciju.

Gan Druviete, gan Čigāne sestdien pārvēlētas partijas valdē.

Savukārt deputāte Rasma Kārkliņa teica, ka jautājums par Zaķi kā frakcijas vadītāju sēdē skarts vien pavisam īsi un viņa vēlētos dzirdēt plašāku diskusiju, lai formulētu savu viedokli par Zaķa piemērotību frakcijas vadītāja amatam.

"Es domāju, vajadzētu vairāk paskaidrojumu no "Vienotības" valdes – kāds ir viņu viedoklis un kas tālāk darāms," minēja Kārkliņa.

Jau vēstīts, ka sestdien partijas kongresā valdes priekšsēdētāja amatā tika pārvēlēta līdzšinējā partijas līdere Solvita Āboltiņa, bet Zaķis, negūstot pietiekamu atbalstu, valdē netika pārvēlēts. Āboltiņa pēc kongresa žurnālistiem norādīja, ka Zaķis saglabās savu "Vienotības" frakcijas vadītāja amatu, lai gan viņš nav ievēlēts valdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!