Foto: LETA

Ceturtdien, 28. maijā, no partijas "Mēs – Talsiem un novadam" valdes priekšsēdētāja amata atkāpies partijas dibinātājs Edgars Zelderis, vienlaikus noliekot arī Talsu novada deputāta pilnvaras, portālu "Delfi" informēja partijas valdes locekle un deputāte Ilva Norenberga, kas turpmāk vadīs partijas darbu.

Zelderis savu aiziešanu no partijas un domes pamato ar jauniem personīgiem izaicinājumiem un ir pārliecināts par partijas turpmāko attīstību: "Partija "Mēs – Talsiem un novadam" turpinās darbu un būs vēl aktīvāka un spēcīgāka. Tās komandai turpina pievienoties profesionāli un pieredzējuši cilvēki. Es ticu, ka nākamajās pašvaldību vēlēšanās 2021. gada jūnijā "Mēs – Talsiem un novadam" iegūs vēl vairāk deputātu vietas domē un būs spēcīgs politisks spēks."

Norenberga kā galveno tālākā darba prioritāti min iesāktā darba turpināšanu, saglabājot partijas galveno uzvedumu – godīgas, mūsdienīgas un pārskatāmas pārvaldības ieviešanu Talsu pašvaldības darbā.

"Pārmaiņas partijas vadībā nesīs jaunas iespējas un izaicinājumus, kam esam gatavi. Esam guvuši lielu pieredzi, apliecinājuši savas spējas un ceram uz lielāku mandātu skaitu nākamajās vēlēšanās, lai spētu nodrošināt iedzīvotāju gaidītās pozitīvās pārmaiņas novadā", uzsver jaunā vadītāja.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās Talsu novadā bija lielākais vēlētāju aktivitātes kāpums valstī. Partija "Mēs – Talsiem un novadam" guva otro labāko rezultātu, saņemot trīs deputātu vietas, savukārt Zelderis – lielāko vēlētāju atbalstu, 33 gadu vecumā kļūstot par 4. jaunāko mēru no visām 119 pašvaldībām Latvijā.

Tomēr Talsu novada domē pārstāvēto partiju sadrumstalotība nespēj nodrošināt stabilu domes darbu.

Gadu pēc ievēlēšanas amatā 12 deputāti ar otro mēģinājumu atcēla no amata toreizējo mēru Zelderi, šogad tie paši deputāti tādā pat veidā gāza no amata pašu savulaik Zeldera vietā iecelto Daini Karolu (LZS).

Talsu novads ir 3. lielākais iedzīvotāju skaita un 6. lielākais – platības ziņā.

Zeldera vietā Talsu novada domes deputāta amatu turpmāk ieņems Kalvis Kalniņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!