Foto: LETA
Partijas "Par dzimto valodu!" līderi no tieslietu ministra Jāņa Bordāna (NA) par, viņuprāt, aizskarošiem izteikumiem tiesas ceļā vēlas piedzīt 10 000 latu kompensāciju.

Ar prasību pret ministru Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā vērsušies Vladimirs Lindermans, Jevgēnijs Osipovs un Ilarions Girss.

Prasības iesniedzēji portālu "Delfi" informēja, ka vērsušies tiesā, jo, nosaucot viņus par pretvalstiski noskaņotām personām, Bordāns ir partijas līderus apmelojis.

Bordāns 30.jūlijā, komentējot partijas "Par dzimto valodu!" reģistrēšanu Uzņēmumu reģistrā, sacīja: "Šādu pretvalstiski noskaņotu personu dibināts un vadīts politisks spēks apdraud sabiedrības drošību."

Partijas "Par dzimto valodu!" līderi uzskata, ka tik augsta amatpersona nedrīkstētu šādi izteikties, tāpēc par saviem vārdiem ministram būs jāatbild tiesā un jāpaskaidro, kādas tieši pretvalstiskas darbības partija veikusi. "Iespējams, mēs ignorētu šādus izteikumus, ja tie nenāktu no amatpersonas puses," paziņojumā norāda partijas līderi.

Jau ziņots, ka Politisko partiju reģistrā jūlijā iegrāmatotas izmaiņas biedrības "Dzimtā valoda" līdera Vladimira Lindermana dibinātajā partijā "13.janvāra kustība", kuras nosaukums turpmāk būs "Par Dzimto Valodu!". Partijas "Par Dzimto Valodu!" priekšsēdētājs ir Lindermans, tās valdē darbosies arī Osipovs un Girss.

Kā partijas darbības mērķis norādīts "pakļaut Latvijas valsts politiku valsts iedzīvotāju vispārcilvēciskajām interesēm demokrātiskā un sociāli taisnīgā valstī ar cilvēktiesību ievērošanas un nodrošināšanas visaugstāko pakāpi".

Partija jau iepriekš uzsvērusi, ka tā piedalīsies Saeimas un pašvaldību vēlēšanās, lai gan divi tās līderi – Lindermans un Jevgēnijs Osipovs – nav ieguvuši Latvijas pilsonību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!