Foto: LETA

Trešdien, 3. martā, politiskās partijas "Progresīvie" biedri ievēlēja jaunu Rīgas nodaļas valdi, un par tās līdzpriekšsēdētājiem kļuva Justīne Panteļējeva un Miroslavs Kodis, ievērojot partijai būtisko dzimumu paritātes principu, portālam "Delfi" pavēstīja partijas ģenerālsekretāre Lelde Vaivode.

Rīgas nodaļas valdē ievēlēta Agnese Logina, Zane Pūpola, Tīna Šipkēvica un Aleksandrs Kalējs. Jaunā valde par nodaļas prioritātēm izvirzījuši mērķtiecīgu sadarbību ar deputātu frakciju Rīgas domē, iesaistot partijas biedrus, kā arī savas partijas politikas stiprināšanu pašvaldības līmenī.

"Mūsu lielākais spēks ir mūsu biedros – tie ne tikai stiprina "Progresīvos" kā organizāciju, bet ir arī liels atbalsts jebkurā kampaņā. Rīgas nodaļa būs pirmā un tāpēc paraugs citām, kā nodrošināt ne tikai atbalstu domes deputātiem, bet arī kā pēc iespējas labāk stiprināt "Progresīvo" politiku un pozīcijas pašvaldības līmenī," sacīja nodaļas līdzpriekšsēdētāja Panteļējeva.

Jaunajā Rīgas nodaļas valdē strādās gan Rīgas domes deputāti – Kodis, Logina un Panteļējeva, gan jauni biedri – 2020. gada septembrī partijā uzņemtie pedagogs un students, profesionāls mūziķis Aleksandrs Kalējs un antropoloģijas studente un mūziķe Tīna Šipkēvica.

Līdzpriekšsēdētājs un Rīgas domes deputāts Kodis uzsvēra, ka "viena no jaunās Rīgas nodaļas valdes prioritātēm būs veidot ciešu saikni starp biedriem un Rīgas domes deputātiem. Mēs centīsimies savus biedrus iesaistīt iniciatīvu apspriešanā un turpināsim nodaļas un deputātu aktīvu sadarbību ar biedriem darba grupās, kas izstrādā partijas politiku."

"Partija strauji aug, piesaistot arvien vairāk jaunu biedru no visas Latvijas. Arī progresīvie rīdzinieki, kuriem rūp notiekošais galvaspilsētā, ir aicināti iestāties partijā "Progresīvie" un pievienoties Rīgas nodaļai," aicināja Kodis.

Partija uzsver tās būtisko dzimumu paritātes principu, tādēļ ieviests divu valdes līdzpriekšsēdētāju modelis. "Progresīvie" bija pirmā partija Latvijas vēsturē, kura Saeimas vēlēšanu sarakstam piemērojusi dzimumu paritātes principu.

"Progresīvie" ir 2017. gada 25. februārī dibināta politiskā partija, kas iestājas par sociāldemokrātisku un zaļu politiku. 2018. gadā partija startēja 13. Saeimas vēlēšanās, taču nesekmīgi. 2020. gada Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās partiju "Progresīvie" un "Attīstībai/Par!" kopīgais saraksts uzvarēja, iegūstot 26,16% balsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!