Foto: F64

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnešu datiem pieaugumu partiju reitingos piedzīvojusi "Vienotība" un Latvijas Krievu savienība, bet vairākums partiju piedzīvojušas nelielu popularitātes kritumu, liecina Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtīta pētījumu centra SKDS aptauja.

Ja vēlēšanas notiktu rīt, par partiju "Saskaņa" balsotu 20,4% balsstiesīgo, par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) 13,9%, bet Nacionālā apvienība (NA) saņemtu 6,3%.

Par "Vienotību" balsotu 4,9%, savukārt par Jauno konservatīvo partiju (JKP) balsotu 3,6%.

LTV pasūtītā aptauja liecina, ka par "KPV LV" būtu gatavi balsot 1,9% pataujāto, par Latvijas Reģionu apvienību – 1,6%, bet par "Kustību "Par!""- 1,2%.

Aptaujas rezultāti arī liecina, ka par 30% vēlētāju balsu partijas vēl var cīnīties, jo šie balsstiesīgie vēl nezina, par ko balsotu. 12,9% atbildējuši, ka vēlēšanās nepiedalīsies.

LTV ziņo, ka, ja neizlēmušo balsis sadalītu tieši proporcionāli jau izlēmušo balsīm, 5% barjeru pārvarētu piecas partijas. Tādā gadījumā "Saskaņa" saņemtu 35,7% vēlētāju atbalstu, ZZS – 24,3%, NA – 11,1%, "Vienotība" – 8,5%, bet JKP – 6,4% atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!