Foto: LETA
Sociāldemokrātisko partiju "Saskaņa" turpinās vadīt Jānis Urbanovičs, kurš bija vienīgais kandidāts uz šo amatu.

Savukārt par viņa vietniekiem ievēlēja Valēriju Agešinu un Sergeju Dolgopolovu. Partijas valde tiks paplašināta no 15 līdz 17 cilvēkiem.

Cik delegātu nobalsoja par Urbanoviču netika saskaitīts, fiksētas tika tās balsis, kas bija pret vai atturējās. Tāpat norisinājās balsojums par valdes locekļiem.

Urbanovičs pateicās par sniegto atbalstu un teica, ka zina, cik grūts ir šis darbs. Viņš apzinoties savus trūkumus, taču partijas vadītāja pienākumus pildīšot pēc labākās sirdsapziņas. Viņš uzsvēra, ka gaidāms smags partijas celtniecības turpināšanas periods. Partijas komandā būs dažādi cilvēki, kā dēļ paredzami atšķirīgi viedokļi un strīdi, taču to rezultātā tapšot pareizākie lēmumi.

Valdē ievēlēti Vitālijs Azarevičs, Ivans Ribakovs, Oļegs Agafonovs, Marjana Ivanova-Jevsejeva, Igors Pimenovs, Boriss Cilēvičs, Maksims Tolstojs, Valērijs Kravcovs, Mihails Kameņeckis, Aivars Bergers, Andrejs Elksniņš, Egils Rutkovskis, Elizabete Krivcova un Sergejs Mirskis.

"Saskaņas" kongresā sestdien pulcējušies vairāk nekā 800 biedru. Sestdien tiek noslēgts divus gadus ilgušais četru partiju apvienošanās process. Partijā ir apvienojusies Tautas saskaņas partija, "Jaunais centrs", Daugavpils pilsētas partija un Sociāldemokrātiskā partija.

"Saskaņa" kopā ar Alfrēda Rubika sociālistiem veido apvienību "Saskaņas centrs".

Jau ziņots, ka kongresā uzrunu sacīja arī "Saskaņas centra" līderis un Rīgas mērs Nils Ušakovs. Viņš paziņoja, ka pašreizējā valdība nestrādās ilgi un nākamgad SC politiķiem nāksies pārņemt darbu valdībā "Šī valdība, kas ir izveidota, nedzīvos ilgi. (...) Mēs esam vienīgā alternatīva tai politikai, kas ir Latvijā," teica Ušakovs.

SC līderis uzskata, ka SC balsotājiem ir tikusi liela aizvainojuma deva, jo valdības veidošanas procesā vēlēšanu uzvarētājs SC ir palicis novārtā, jo "viņi taču ir krievi". Viņš prognozēja, ka esošā valdība ilgi nestrādās un jau nākamgad SC būs jāpārņem vadība Ministru kabinetā.

"Mēs neesam Interfronte, kā daudzi uzskata. Galvenais uzdevums ir atnest pārmaiņas. Pēc milzīgā atbalsta vēlēšanās aktuālākais jautājums ir - ko darīt? Atbilde ir - mums ir jāstrādā. Mēs esam pārāk stipri un pārāk svarīgi. Protams, mūs sitīs, mūs mēģinās apmelot, bet ar to ir jārēķinās," teica SC līderis.

Jau ziņots, ka pēc Saeimas ārkārtas vēlēšanām valdības veidošanas process bija samērā ilgs. Par valdības veidošanu vienojās ZRP, "Vienotība", Nacionālā apvienība un seši neatkarīgie deputāti, kas pēc vēlēšanām atšķēlās no ZRP. Savukārt SC un Zaļo un zemnieku savienība palika opozīcijā. ZRP sarunu procesā paziņoja, ka iestājas par SC iekļaušanu valdībā, taču pārējie partneri tam nepiekrita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!