Foto: LETA

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) neatbilstoša marķējuma dēļ apturējis SIA “Ramata” ražotās fasētās auksti kūpinātās cūkgaļas krūtiņas tirdzniecību “Supernetto” veikalā Tukumā un sācis pārbaudi uzņēmumā, portālam “Delfi” apstiprināja PVD pārstāve Ilze Meistare.

Viņa pastāstīja, ka PVD pirms nedēļas reaģējis uz kāda patērētāja sūdzību, pārbaudīja veikalu Tukumā un apturēja „Ramatas" ražotās fasētās auksti kūpinātās cūkgaļas krūtiņas izplatīšanu, jo produkta marķējumā bija iekļauta informācija par tā sastāvā esošu cūku karbonādi. Pārtikas uzraugi arī paredzējuši doties pārbaudēs pie uzņēmuma, lai lietas apstākļus noskaidrotu sīkāk.

PVD uzņēmumu pārbaudīs un, visticamāk, uzdos novērst pārkāpumus produkta marķējumā. Tāpat netiek izslēgta iespēja uzdot "Ramatai" atsaukt produkciju arī no citām tirdzniecības vietām. Ja tā notiks, tad tas būs jādara pašam ražotājam.

Pagaidām tas vēl nav izdarīts, jo šobrīd informācija nodota izvērtēšanai PVD Rīgas reģionālajai iestādei, kas arī veiks nepieciešamās pārbaudes.

Meistare papildināja, ka, pārbaudes brīdī veikalā Tukumā bija palicis tikai viens fasētā produkta gabals - 280 gramu iepakojumā, kura derīguma termiņš ir šā gada 22.marts.

Kā liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija, pārtikas uzraugi pārbaudē devušies, jo patērētājs sūdzējies par iespējamo pircēju maldināšanu jeb krāpšanu saistībā ar produkta marķējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!