Foto: LETA

Latvijā nepieciešams ieviest normatīvos aktus, kas regulētu īpašuma tiesības starp civillaulībā dzīvojošiem pretēja dzimuma partneriem, bet laulība starp viendzimuma partneriem nav pieņemama, šādu viedokli šodien intervijā Latvijas Radio 4 pauda Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Straujuma atzina, ka pieturas pie tradicionāliem uzskatiem, tādēļ nevarētu atbalstīt viendzimuma laulību legalizāciju. Ministru prezidente norādīja, ka valdībai būtu jālemj par likumdošanu, kas regulētu partnerattiecības starp civillaulībā dzīvojošiem pretēja dzimuma pārstāvjiem. Šādu normatīvo aktu vajadzību pierādījusi situācija pēc Zolitūdes traģēdijas, kad bojāgājušā glābēja civilsieva nebija tiesīga saņemt kompensāciju no valsts par tuvinieka bojāeju, jo partneri nebija reģistrējuši savu laulību.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa 4.novembrī noraidīja Zolitūdes traģēdijā bojāgājušā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) virsleitnanta Edgara Reinfelda civilsievas Ivetas Vorzas pieteikumu par faktiskās civillaulības fakta konstatēšanu.

Plašāka diskusija par viendzimuma laulību legalizāciju Latvijas mediju vidē izvērtusies pēc ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) publiska paziņojuma par homoseksuālu orientāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!