Foto: DELFI
Izsludinātais iepirkuma konkurss par Latvijas Okupācijas muzeja rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrādi un autoruzraudzību ir pārtraukts, jo ir nepieciešamas izmaiņas tehniskajā specifikācijā, informēja "Valsts nekustamo īpašumu" (VNĪ) sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Laukšteina.

Viņa norādīja, ka tuvāko mēnešu laikā tiks izsludināts jauns iepirkuma konkurss.

"Atklātā konkursa "Latvijas Okupācijas muzeja ēkas Rīgā, Latviešu strēlnieku laukumā 1, rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrāde un autoruzraudzības veikšana" tehniskajā specifikācijā ir jāveic izmaiņas, tāpēc iepirkuma komisija pieņēma lēmumu pārtraukt konkursu. Patlaban norit darbs, lai sagatavotu visu nepieciešamo dokumentāciju un tuvāko mēnešu laikā atkārtoti izsludinātu atklātu konkursu ar izmaiņām tehniskajā specifikācijā. Iepirkums noritēs atbilstoši likumos noteiktajai kārtībai," sacīja Laukšteina.

Jau ziņots, ka Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) saņēmis vairākas sūdzības par Okupācijas muzeja rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrādi un autoruzraudzību, kā dēļ "Valsts nekustamajiem īpašumiem" (VNĪ) jau trīs reizes aizliegts slēgt līgumu ar konkursa uzvarētājiem.

Valsts īpašumu apsaimniekotājs "Valsts nekustamie īpašumi" februārī izsludināja iepirkumu Latvijas Okupācijas muzeja rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrādei un autoruzraudzībai. Palielinot ēku ar piebūvi "Nākotnes nams", plānots arī siltināt Okupācijas muzeja ēku, lai uzlabotu tās energoefektivitāti.

Projektētāji par pamatu ņems jau 2008.gadā izstrādāto un atkārtoti 2011.gadā saskaņoto skiču projektu. Vīzijas un koncepcijas autors ir arhitekts Gunārs Birkerts.

Tehniskajā projektā ir jāpiedāvā mūsdienīgi materiāli, lai varētu lietot progresīvas un racionālas būvniecības metodes, kas samazinātu būvdarbu laiku, izmaksas, ekspluatācijas izdevumus, kā arī paaugstinātu ēku kalpošanas laiku. Savukārt apdares materiālu un iekārtu kvalitātes standartiem jāatbilst ēku nozīmīgumam un telpu funkcionālajam lietojumam.

VNĪ līdz 2014.gadam jānodrošina Okupācijas muzeja ēkas rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrāde un būvdarbi. Rekonstrukcijas kopējās izmaksas ir apmēram 5,5 miljoni latu.

Paredzēts, ka Okupācijas muzejs rekonstrukcijas laikā pārcelsies uz bijušo ASV vēstniecības ēku Raiņa bulvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!