Foto: DELFI
Šogad pasaules politiķu foto un autogrāfu kolekcionāriem nosūtītas 118 Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) bildes ar autogrāfu, informē Valsts Kancelejas Komunikācijas departaments.

Tās aizceļojušas uz 25 valstīm, visvairāk uz Krieviju (vairāki desmiti), Vāciju, Poliju, Ukrainu, Indiju.

Šogad Ministru prezidents, Ministru kabinets un Valsts kanceleja kopumā saņēmusi 2626 fizisko un juridisko personu iesniegumus. Lauvas tiesa no tiem (2410) adresēti premjeram un valdībai. Tas nozīmē, ka vidēji vienā darba dienā tika saņemtas 9 – 10 vēstules. Visvairāk iesniegumu saņemti janvārī, martā un maijā; ap 300 katru mēnesi, informē Valsts kanceleja.

Vēstulēs iedzīvotāji bieži pauduši viedokli par labklājības jomu – valsts sociālās apdrošināšanas iemaksām, ģimenes valsts pabalstu, bērna piedzimšanas pabalstu, par demogrāfiskās situācijas uzlabošanu Latvijā. Vairāk kā 40 iesniegumi saņemti no tiesu darbiniekiem, kas pieprasīja paaugstināt viņiem atalgojumu un sociālās garantijas, pretējā gadījumā solīja rīkot streiku.

Arī veselības aprūpes jomā bijuši iesniegumi, piemēram, vairāki ar pieprasījumu atcelt Ministru kabineta noteikumos "Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība" veiktos grozījumus saistībā ar traumpunktu darbību.

Iedzīvotāji bieži izteikušies arī par politiskajiem procesiem valstī, kā arī snieguši priekšlikumus izmaiņām likumos un noteikumos un valdības rīcības plāna veidošanai.

2011.gadā kopumā uzklausīti 356 apmeklētāji. Visbiežāk cilvēki uz valdības namu nākuši janvārī, martā, maijā; ap 80 katru mēnesi.

Salīdzinājumā ar iepriekšējiem diviem trim gadiem, samazinās gan saņemto iesniegumu, gan uzklausīto apmeklētāju skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!