Foto: LETA
Ar augstiem panākumiem dalību 26. pasaules informātikas olimpiādē Taivānā noslēguši četri Latvijas skolēni, iegūstot trīs sudraba medaļas, liecina olimpiādes organizatoru mājaslapā sniegtā informācija.

Olimpiādē, kas no 13. līdz 20. jūlijam norisinājās Taivānas galvaspilsētā Taipejā, sudraba medaļas izcīnīja Rīgas 89.vidusskolas 11.klases skolnieks Aleksejs Zajakins, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas 10. klases skolnieks Aleksejs Popovs un Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas 11. klases skolnieks Kristaps Čivkulis.  Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas 9. klases skolnieks Ingus Jānis Pretkalniņš palika ārpus godalgotajām vietām.


Arī iepriekšējos gados informātikas olimpiādē Latvijas skolēni izcīnīja medaļas. 2012. un 2013. gadā Popovs ieguva bronzas medaļu, bet pirms gada sudraba medaļu izcīnīja Zajakins.

Vislabākie panākumi šogad ir Ķīnas komandai, kurai katrs no četriem skolēniem izcīnīja pa zelta medaļai, uzvarot kopvērtējumā. 

Kopumā sacensībās piedalījās 311 dalībnieki no 81 valsts.

Starptautiskā informātikas olimpiāde ir viena no visvairāk atzītajām datorzinātņu sacensībām pasaulē. Dalībnieku uzdevums ir parādīt savas IT prasmes problēmu analīzē, algoritmu veidošanā, datu strukturēšanā, programmēšanā un testēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!