Galēji labējās un konservatīvās organizācijas visā pasaulē sacēlušas trauksmi saistībā ar ierosinājumu populārās animācijas filmas "Frozen" galveno varoni multfilmas jaunajā daļā "Frozen 2" atveidot kā lesbieti.Trauksmes cēlēju vidū arī Latvijā zināmā nevalstiskā organizācija "Asociācija Ģimene".

Aprīlī tvitera lietotāja "Alexis Isabel" (@lexi4prez) izveidoja tēmturi "#GiveElsaAGirlfriend", ar kuru aicināja populārās multfilmas veidotājus "Disney" studijā filmas jaunajā daļā Elzu atveidot kā meiteni, kura iemīlējusies citā meitenē.

Jaunizveidotais tēmturis guva panākumus un ar to dalījās tūkstošiem cilvēku.

Tikmēr tviterī tika publicētas fotogrāfijas, kā tieši Elzas privātā dzīvē varētu izskatīties jaunajā multfilmas daļā:

Šāds pavērsiens tūlītēji piesaistīja kristīgās un konservatīvās organizācijas, kuras vēlējās, lai jaunajā multfilmā Elza veidotu attiecības ar kādu šarmantu princi.

"CitizenGo" platformā, kurā regulāri tiek publicētas petīcijas, kas skar konservatīvo vērtību aizstāvjus, tika aizsākta parakstu vākšana, lai "Disney" pārstāvji "nepadotos liberālo spēku spiedienam un ļautu Elzai sekot normālajai animācijas filmu praksei un iemīlēties princī."

Nepilnas nedēļās laikā šādu petīciju visā pasaulē parakstījuši 114 tūkstoši cilvēku. Tāpat konservatīvie spēki izveidoja jaunu tēmturi "#CharmingPrinceForElsa", ar kura palīdzību centās piesaistīt soctīklotāju uzmanību.

Akcijā iesaistījusies arī Latvijas nevalstiskā organizācija "Asociācija Ģimene", kas savā "Facebook" profilā raksta: "Aicinām parakstīt petīciju par to, lai princeses Elzas tēls multfilmā "Frozen 2" netiktu veidots kā lezbietes tēls. Uz to šobrīd uzstāj LGBT un Hollywood liberālo uzskatu pārstāvji."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!