Foto: F64

Pasaules valstīm pret bēgļu krīzi ir jāizturas solidāri, – tā ir ne tikai Eiropas, bet arī globāla atbildība, kam jāmeklē ilgtermiņa risinājumi, pirmdien uzrunā ANO samita "Lielā bēgļu un migrantu pārvietošanās" atklāšanā uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents norādīja, ka nepieciešams stiprināt valstu, kas atrodas tuvu migrācijas avotiem, spēju uzņemt vairāk bēgļu, sniedzot tām visu nepieciešamo palīdzību, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Uzrunā Vējonis uzsvēra Latvijas kā daļas no starptautiskās sabiedrības ieguldījumu krīzes cēloņu novēršanā. Latvija ir atbalstījusi un turpinās atbalstīt centienus stiprināt ANO bēgļu jautājumu reaģēšanas sistēmu, norādīja Latvijas augstākā amatpersona.

Tāpat Latvija sadarbojas ar Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, lai attīstītu un ieviestu kopīgu ES politiku pārmitināšanai un humānai uzņemšanai.

"Globālā migrācijas un bēgļu krīze sasniegusi nepieredzētu līmeni un turpina augt. Problēmas mērogs rada lielas bažas starptautiskajā sabiedrībā. Šī bezprecedenta izaicinājuma risināšana ir milzīgs uzdevums, jo tā izpausmes vērojamas visā pasaulē," uzsvēra Valsts prezidents.

Vējonis no 18. līdz 25. septembrim devies darba vizītē uz ASV, kur piedalās ANO Ģenerālās asamblejas 71. sesijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!