Foto: LETA

No amata atstādinātā Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) vadītāja Baiba Paševica noliedz Labklājības ministrijas vadības apgalvojumus par naudas iztrūkumu aģentūras algu fondā, un informējusi par to arī premjeru Valdi Dombrovski (V) un Tiesībsarga biroju, teikts Paševicas paziņojumā medijiem.

Informācija par situāciju aģentūrā un Paševicas konfliktu ar LM vadību premjeram un tiesībsargam iesniegta trešdien.

Paševica medijiem norāda, ka pretēji LM vadības apgalvojumiem viņa iesniegusi visus nepieciešamos paskaidrojumus pret viņu ierosinātajā disciplinārlietā labklājības ministrei Ilzei Viņķelei (V). Arī trešdien viņa iesniegusi paskaidrojumu par "nepamatoti ierosināto disciplinārlietu pret mani un skaidrojumu par patieso situāciju NVA algu fondā", teikts Paševicas paziņojumā.

Viņa skaidro, ka LM apgalvojumi par naudas iztrūkumu algu fondā ir nekorekti un kļūdaini, jo pēc viņas aprēķiniem NVA algu fondā neveidojas iztrūkums, bet gan pārpalikums 65 tūkstošu latu apmērā.

"Tā kā algu fondā nav "iztrūkuma" , LM īstenoto 36 NVA darbinieku atbrīvošanu uzskatu par nepamatotu un pārsteidzīgu! Tādējādi pret mani ierosināto disciplinārlietu uzskatu par nepamatotu," uzsver NVA vadītāja.

Jau vēstīts, ka ar labklājības ministres Ilzes Viņķeles rīkojumu Paševica 11.janvārī uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku tika atstādināta no amata. Disciplinārlieta ierosināta par iespējamiem pārkāpumiem rīcībā ar budžeta līdzekļiem. Proti, 2012.gadā NVA atalgojuma fonds ir saplānots, pārsniedzot šā gada valsts budžetā maksimāli pieļaujamo atlīdzības apmēru. Pēc sākotnējiem aprēķiniem, pārsniegtā summa bija 188,8 tūkstoši latu.

Aģentūras direktores pienākumus no 11.janvāra pildaNVA direktores vietniece Vivita Pūliņa.

Paševica savu atstādināšanu saista ar vēlmi reorganizēt NVA, apvienojot to ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru, un noraidīja pārmetumus par algu samazināšanu, paskaidrojot, ka NVA no 1.februāra grasījās izlīdzināt darba algas.

NVA ir labklājības ministra pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas īsteno valsts politiku bezdarba samazināšanas un bezdarbnieku, darba meklētāju un bezdarba riskam pakļauto jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!