Foto: Shutterstock

Kāda Ventspils veikala apmeklētāji, pašiem to nezinot, kļūst par statistiem seksčatā, kurā strādā veikala pārdevējas, pirmdien vēsta TV3 raidījums "Bez tabu".

To, ka pārdevējas "piestrādā" seksčatā, raidījumam apliecināja arī viena no pārdevējām, gan apgalvojot, ka pircēji filmēti netiek. Tomēr raidījuma rīcībā esošie kadri no čata, kurā "piestrādā" pārdevējas, liecina par pretējo - nerātnās veikalnieces seksīgus žestus veikalā uzstādītās kameras acij demonstrē arī brīžos, kad veikalā ir pircēji, kas redzami arī tiem, kas vēro čatu.

Pārdēvēja, kuras seja sižetā bija aizklāta, stāsta, ka veikala darbinieces esot spiestas šādi piepelnīties, jo veikalam neesot ienākumu un pārdevējas neko nevarot nopelnīt. Savukārt par miesaskāro čata apmeklētāju izklaidēšanu ar nerātnām "etīdēm", maksājot labi - varot nopelnīt pat 300 eiro dienā. "Tas ir tikai šovs," apgalvo pārdevēja, piebilstot, ka arī dažādos izjokošanas šovos, ko rāda pa televīziju, cilvēki nezina, ka tiek filmēti.

Valsts policijas Kurzemes reģionālās pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieks Ģirts Kokins, uzzinot par veikalā notiekošo, sliecas domāt, ka pircēju izmantošana par statistiem sekščatā varētu būt pretlikumīga. Tagad, kad policijai zināms par šādām izdarībām, tā vērtēšot, vai ierosināt kriminālprocesu.

Savukārt Ventspils domes pārstāve Kristīne Dubļinska "Bez tabu" uzsver, ka cilvēciski viņai šādas izdarības nav pieņemamas, taču "pilsētā ar rītdienu" vietvaras iespējas iejaukties privātā biznesā esot ierobežotas. "Mums nav tiesību iet un iejaukties, tas ir privāts bizness," viņa teica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!