Foto: Shutterstock
Augstākās tiesas (AT) Senāta Administratīvo lietu departaments piektdien pasludinās spriedumu 10.Saeimā uz laiku ievēlētā Māra Dzelzskalna (ZZS), kā arī viņa sievas un bērnu kasācijas sūdzībā par spriedumu, ar kuru noraidīta viņu sūdzība atzīt par prettiesisku Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) rīcību, savlaicīgi neinformējot par asinīs atrasto C hepatīta infekciju, liecina tiesas kalendārs.

Dzelzskalns jau ilgstoši tiesājas ar ārstniecības iestādēm, jo vēlas saņemt kompensāciju par to, ka laikus nav informēts par asinīs atrasto vīrusu un tādēl kļuvis par invalīdu. Prasības iensieguši arī viņa sieva un bērni, uzskatot, ka atbildīgo institūciju dēļ viņi pakļauti inficēšanās risku.

Tiesvedībā, kas ilgst jau ilgus gadus, tiesas līdz šim lēmušas dažādi – gan piespriežot dažādu apmēru kompensācijas, gan pilnībā noraidot pacienta prasības.

Dzelzskalns, kurš Saeimas vēlēšanās balotējās Rīgas vēlēšanu apgabalā, Saeimas sastāvā iestājās uz laiku, Raimondam Vējonim (ZZS) kļūstot par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!