Foto: DELFI

Augstākā tiesa (AT) otrdien pasludina spriedumu kārtējā tā dēvētajā Talsu traģēdijas lietā, kur cietušais un viņa māte no valsts vēlas piedzīt ap 400 000 latu morālā kaitējuma atlīdzību, liecina tiesas informācija.

1997.gadā Talsu traģēdijā cietušā Ginta Ručevska un viņa mātes Mairas Sniķeres prasībā teikts, ka viņi no valsts vēlas piedzīt ap 400 000 latu morālā kaitējuma atlīdzību.

AT Civillietu tiesu palāta otrdien pasludinās saīsināto spriedumu mātes un dēla prasībā pret Latvijas Republiku Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta personā par morālā kaitējuma atlīdzinājumu saistībā ar traģisko negadījumu Talsos 1997.gada 28.jūnijā, kad IeM rīkotajos svētkos, krītot auto pacēlāja grozam, miesas bojājumus guva 21 bērns, tostarp prasītājs.

Apelācijas instances tiesa lietu izskatīja 7.februārī sakarā ar Senāta spriedumu, ar kuru lieta nodota apelācijas instances tiesai jaunai izskatīšanai daļā par morālā kaitējuma atlīdzības piedziņu.

Izskatot lietu pirmajā instancē, Rīgas apgabaltiesa par labu cietušajam zēnam piedzina 100 000 latu un par labu mātei 20 000 latu atlīdzību par morālo kaitējumu, kā arī zaudējumus 11 243,34 latus.

Izskatot lietu apelācijas kārtībā, Civillietu tiesu palāta par labu cietušā zēna mātei piedzina zaudējumus 6816,48 latus, bet prasību daļā par morālā kaitējuma atlīdzības piedziņu noraidīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!