Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga pirmdien pasniedza akreditācijas vēstuli Latvijas vēstniekam Ēģiptē Andrim Vilcānam, kurš būs pirmais Latvijas vēstnieks arābu valstīs kopš neatkarības atjaunošanas.
Novēlot sekmes vēstnieka pienākumu pildīšanā, Valsts prezidente sarunā ar Vilcānu uzsvēra, ka viņa norīkošana Ēģiptē nozīmē attiecību veicināšanu ar visu Tuvo Austrumu reģionu, informē prezidentes preses dienests.

Pēc Vīķes - Freibergas sacītā, sadarbība būtu jāveicina tirdzniecības jomā, izglītībā un kultūrā. Abas puses apspriedās arī par arābu kultūras un valodas apgūšanas iespēju paplašināšanu Latvijā.

Vilcāns dzimis 1957.gadā. Viņš beidzis Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultāti, bet 1992.gadā Hāgā studējis starptautiskās attiecības.

Ārlietu ministrijā Vilcāns strādā kopš 1991.gada. No 1994. līdz 1999.gadam bija vēstnieks Uzbekistānā, bet no 1996. līdz 1999.gadam arī vēstnieks Kazahstānā.

No 1999.gada Vilcāns Ārlietu ministrijā pildīja ģenerālinspektora funkcijas. Bez dzimtās valodas viņš pārvalda krievu, angļu un vācu valodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!