Foto: LETA
Trešdienas vakarā Baltijas jūrā no ziemeļiem sākās vētra, Latviju tā visvairāk skars ceturtdien no rīta un dienā. Atbildīgie dienesti aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un piesardzīgiem.

Sinoptiķi brīdina, ka lielākie vēja postījumi gaidāmi Rīgā un novados ap galvaspilsētu, tāpēc Rīgas dome aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un piesardzīgiem vētras laikā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) iesaka savlaicīgi nostiprināt vai telpās novietot vieglus priekšmetus, kas atrodas uz ēku balkoniem vai pagalmā, kā arī neatstāt vaļā ēku logus. Tāpat dienests aicina neaizmirst parūpēties par saviem mājdzīvniekiem un mājlopiem, un, ja iespējams, novietot tos zem jumta.

VUGD iesaka arī nenovietot savas automašīnas zem, piemēram, atsevišķi augošiem kokiem, celtniecības sastatnēm, reklāmas stendiem vai elektropārvades līnijām.

Ja stiprais vējš radījis postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112.

Vēstīts, ka prognozes liecina, ka Vidzemes un Ziemeļkurzemes piekrastē ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 24-28 metrus sekundē.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā Latvijas piekrastē ceturtdien izsludinājis oranžā līmeņa brīdinājumu, citviet valstī - dzeltenās krāsas brīdinājumu. Vējš lauzīs kokus, pa gaisu var tikt nesti nenostiprināti priekšmeti un atlūzas, iespējami elektroapgādes pārrāvumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!