Lai gan SIA "Mono" neparaksta līgumu par AS "Latvijas Pasta nodaļu tīkla" (LPNT) akciju pārdošanu Latvijas Pastam (LP), tas neietekmēšot pasta un uzņēmuma Sadarbības līguma laušanu, turklāt pasts apsvērs iespēju vērsties tiesā par līguma laušanu, portālu "Delfi" informēja pasta pārstāve Agija Tērauda.

LP par pasta nodaļu tīkla akciju daļām uzņēmumam "Mono" pārskaitījis 24 000 latu, taču "Mono" norādīja, ka nekāds darījumu abu pušu starpā nav bijis, un pārskaitīja šo summu atpakaļ pastam.

Valdība decembrī nolēma lauzt LP pagājušajā gada janvārī noslēgto līgumu ar SIA "Mono" par pasta bankas izveidi. Valdība akceptēja, ka valsts atpērk SIA "Mono" daļas no a/s "Latvijas Pasta nodaļu tīkla". Savukārt "Mono" nekavējās paziņot, ka par notikušo notiks tiesvedība, un iznākumā valdības rīcība valstij būs radījusi vairāku miljonu latu zaudējumus.

Pasts uzsver, ka sadarbības līgums ar SIA "Mono" ir lauzts jau 5.janvārī, kad "Mono" saņēma paziņojumu par vienpusēju Sadarbības līguma laušanu un akciju iegādes līgumu.

Pasts jau iepriekš informēja uzņēmumu - ja "Mono" neparakstīs akciju iegādes līgumu, par darījuma aktu uzskatīs Sadarbības līgumu un maksājumu apliecinošu dokuments par akciju iegādi. SIA "Mono" pret to iebildumus nav izteikusi, teiks pasta apziņojuma medijiem.

Pasts atgādina, ka Sadarbības līgums paredzēja LP pienākumu divu mēnešu laikā pēc Sadarbības līguma izbeigšanas dienas atpirkt SIA "Mono" piederošās LPNT akcijas par to nominālvērtību, attiecīgi pasts pārskaitīja 24 000 latu uz SIA "Mono" kontu bankā, līdz ar to izpildot visus Sadarbības līguma nosacījumus.

LP uzskata, ka akciju iegādes līguma neparakstīšana no SIA "Mono" puses nevar būt par pamatu pienākumu neizpildei no LP puses. LP uzskata, ka visas SIA "Mono" darbības liecina par izvairīšanos no Sadarbības līgumā noteikto, ar akciju pārdošanu saistīto darbību veikšanas.

LP turpinās pildīt valdības lēmumu par sadarbības laušanu un apsvērs iespēju vērsties tiesā, lai to atzītu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!