Foto: DELFI

Rīgas pašvaldība turpinās atbalstīt kristīgās konfesijas, šodien tiekoties ar starptautiskas konferences "Terra Mariana 800: ticības un sabiedrības dialogs" goda viesiem apliecināja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Kā informēja domē, sarunā ar Rīgas mēru piedalījās kardināls Jānis Pujats, arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs, arhibīskaps Jānis Vanags, Igaunijas bīskaps Filips Žurdāns un citi bīskapi, kā arī valsts un pašvaldības pārstāvji.

Ušakovs norādīja, ka kopš 2009.gada izveidota cieša sadarbība starp Rīgas pašvaldību un kristīgajām konfesijām. "Kopā strādājam Rīgas Kristīgo lietu padomē, Rātsnamā darbojas kapela. Esam gatavi sadarboties un atbalstīt kristīgās konfesijas arī turpmāk," norādīja Rīgas mērs.

Stankevičs, izsakot pateicību kristīgo konfesiju vārdā, pasniedza Ušakovam "Terra Mariana" albuma kopijas.

Bīskapi un kristīgo konfesiju vadītāji ieradušies Rīgā, lai piedalītos starptautiskajā konferencē "Terra Mariana 800: Ticības un sabiedrības dialogs", kas notiek no 29.maija līdz 30.maijam. Konferences mērķis ir izvērtēt kristietības garīgo, antropoloģisko, kultūras un izglītības, kā arī sociālo un politisko nozīmi mūsu zemes pagātnē un tagadnē. Uz Rīgu atbraukuši pārstāvji no Svētā Krēsla, Itālijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Vācijas, Šveices un citām zemēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!