Foto: LETA

Rīgas dome atgādina par nepieciešamību sabiedriskajā transportā valkāt sejas aizsegu, kas nosedz personas degunu un muti. Ar radošākajiem risinājumiem pšvaldība pasažierus aicina dalīties sociālajos medijos, izmantojot mirkļbirku #lietosejasmasku, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldībā.

Jau vēstīts, ka ārkārtējās situācijas laikā pasažieriem sabiedriskajā transportā jāaizsedz deguns un mute – ar lakatu, šalli, respiratoru vai masku. Šādi piesardzības pasākumi ir noteikti, lai pasargātu līdzcilvēkus un mazinātu Covid-19 izplatības risku.

Dome un "Rīgas satiksme" norāda, ka seju var aizsegt ar mājās šūtu auduma gabalu, piemēram, šalli vai lakatu, ko tādējādi var padarīt par interesantu aksesuāru.

Pasažieri ir aicināti bildes ar radošākajiem risinājumiem iesūtīt pašvaldības un uzņēmuma sociālo mediju "Twitter" un "Facebook" kontos, izmantojot mirkļbirku #lietosejasmasku.

Uzņēmuma novērojumi liecina, ka katru dienu pieaug to pasažieru skaits, kuri, pārvietojoties ar sabiedrisko transportu, aizsedz elpceļus.

Kā ziņots, pēc 12. maija sabiedriskajā transportā jāvalkā mutes un deguna aizsegi.

Premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) iepriekš norādīja, ka šis valdības lēmums par mutes un deguna aizsegu izmantošanu sabiedriskajā transportā nenozīmē, ka cilvēkiem būs jāiegādājas tieši medicīniskās sejas maskas, bet gan brauciena laikā muti un degu varēs aizsegt ar šalli, lakatu vai mājās šūtu sejas masku.

Premjers skaidroja, ka šī pasākuma galvenā ideja ir nodrošināt, lai slimi cilvēki klepojot neinficē apkārtējos.

Tāpat valdība nolēma, ka republikas pilsētu pašvaldības var noteikt papildu nosacījumus pilsētu sabiedriskā transporta izmantošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!