Foto: Shutterstock

Pirms Ziemassvētkiem Latvijas pašvaldībām nogādāti visi solītie 6200 portatīvie datori, un jau pēc ziemas brīvlaika vairāk nekā 400 skolu skolēniem un pedagogiem būs iespēja tos izmantot gan attālinātajā, gan ikdienas mācību procesā, portālu "Delfi" informēja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Pirmos 1525 datorus vairākas pašvaldības saņēma decembra sākumā un skolas tos varēja lietot jau pirmā semestra noslēgumā.

Lai datorus sadalītu vienmērīgi un atbilstoši skolēnu skaitam 7.-12. klasēs, skolas ir sagrupētas 20 grupās. Ar skolu sarakstu un saņemto datoru skaitu var iepazīties IZM tīmekļvietnē.

IZM atgādina, ka šoreiz datorus saņēma tās pašvaldību skolas, kurās 7.-12. klašu grupā mācās vismaz 20 skolēnu un kuras nav iesaistījušās ES fondu projektā par vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošanu.

Jau pavasarī, kad izglītības iestādes ļoti ātrā termiņā bija spiestas pāriet uz attālinātajām mācībām, ministrija kopā ar sadarbības partneriem sagādāja 5266 viedierīces – viedtālruņus un planšetes, kas daudzās ģimenēs nodrošināja iespēju bērniem pilnvērtīgi piedalīties attālinātajās mācībās arī rudenī.

Jau ziņots, ka lai uzlabotu skolu tehnoloģisko nodrošinājumu, tādējādi mazinot Covid-19 krīzes radītās negatīvās sekas izglītībā, šā gada augustā IZM rosināja valdību piešķirt 3,9 miljonus eiro portatīvo datoru iegādei skolām.

Datoru iegādē Eiropā kopumā šis bijis ļoti saspringts laiks Covid-19 diktētā lielā pieprasījuma dēl, un šie faktori ietekmēja gan datoru cenu, gan piegāžu termiņus, norāda IZM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!