Līdz šā gada jūnija beigām pašvaldībām kopumā piešķirti 37% Eiropas Savienības (ES) finansējuma un pašvaldības izmantojušas aizņēmuma iespējas aptuveni 25% apmērā no pieejamajiem 50 miljoniem latu, informē Latvijas Lielo pilsētu asociācija, atsaucoties uz Finanšu ministrijas (FM) datiem.

72% no kopējām pašvaldību un to iestāžu ES fondu projektu izmaksām veido ES finansējums, 12% - pašvaldību finansējums, 3% - valsts budžeta dotācijas, 2% - valsts budžeta finansējums. 11% no kopējā apjoma veido neattiecināmās izmaksas, un, kā trešdien, tiekoties ar LLPA, informēja Finanšu ministrija, viens no tuvākajiem uzdevumiem ir izpētīt precīzāk, kas veido šīs izmaksas un kā šo pozīciju samazināt.

LLPA vienojās ar FM, ka asociācija, pārstāvot Latvijas lielās pilsētas, izveidos stratēģisko investīciju projektu sarakstu nākamajam Eiropas Kopienas plānošanas periodam un kopīgi organizēs semināru pilsētu speciālistiem par valsts atbalsta principu piemērošanu ES fondu projektos.

Tāpat asociācija un amatpersonas vienojās regulāri tikties reizi ceturksnī, lai apmainītos ar informāciju par ES fondu apguvi, papildu finansējuma ieguves iespējām un piedalītos nākamā plānošanas perioda Latvijas pozīciju un citu priekšlikumu izstrādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!