Foto: Publicitātes attēli
Rīgas logo konkursā noteikts uzvarētājs, tomēr šī cilvēka piedāvātais logo variants nekļūs par pastāvīgu galvaspilsētas simboliku, bet gan 2016. gada laikā tiks izmantots Rīgas svētku noformējumā, informēja domē.

Konkursa vērtēšanas komisija par uzvarētāju atzinusi logo ar devīzi "Rīga - šeit cilvēki satiekas". Darba autors ir jelgavnieks Igors Bičkovs. Konkursa vērtēšanas komisijas locekle - Latvijas Kultūras akadēmijas rektore Rūta Muktupāvela 15. decembrī pirms Rīgas domes sēdes pasniegs Bičkovam apbalvojumu par konkursā iegūto 1. vietu.

Konkursa uzvarētāja noteikšanā sakrita gan žūrijas komisijas, gan iedzīvotāju vērtējums sociālā tīkla "Facebook" Rīgas domes kontā, norāda domē. Par darbu "Rīga - šeit cilvēki satiekas" tika atdotas 1967 balsis.

Taču visvairāk cilvēku izmantoja iespēju neatbalstīt nevienu no piedāvātajiem logo. Šādu izvēli pauduši 4447 sociālo tīklu lietotāji. Ņemot vērā lielo skaitu balsotāju, kas izteikušies pret visiem piedāvātajiem variantiem, uzvarējušais darbs nekļūs par Rīgas oficiālo logo, nolēma žūrija.

"Uzvarētājs saņems 1. vietai paredzēto godalgu, un mēs šo logo, attiecīgi pielāgojot, visu 2016. gadu izmantosim pilsētas svētku noformējumā - Lieldienās, Jāņos, pilsētas svētkos, Ziemassvētkos. Šādam nolūkam labi piemērots ir gan logo, gan tā devīze "Rīga - šeit cilvēki satiekas", žūrijas lēmumu skaidro Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S).

Viņš norāda, ka Rīga pagaidām vēl uz kādu laiku paliek bez sava logotipa. "Kā to radīt, par to domāsim atsevišķi," skaidro Rīgas mērs.

Rīgas pašvaldības izsludinātajā konkursā galvaspilsētas logotipa izvēlei bija iesniegti 159 pieteikumi. Galīgais lēmums tika pieņemts pēc 51% žūrijas vērtējuma un 49% sabiedrības pārstāvju balsojuma sociālajos tīklos. Konkursa naudas balva ir 3500 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!