Foto: Pašvaldības policija

Rīgas pašvaldības policija 1. martā mājās nogādājusi kādu zēnu, kurš iesnaudies tramvajā, pabraucis garām savai pieturai un vairs nav spējis noorientēties, kur atrodas un kā nokļūt mājās.

Pašvaldības policijā portālu "Delfi" informēja, ka 1. martā pulksten 13.57 kāda iedzīvotāja ziņoja, ka sabiedriskajā transportā ievērojusi iesnaudušos zēnu. Ziņotāja zēnam piegājusi klāt un pamodinājusi, lai noskaidrotu, vai viņš nav apmaldījies. Bērns acīmredzami neorientējās apkārtnē un nespēja skaidri atbildēt uz jautājumiem, tāpēc sieviete nolēmusi izsaukt Rīgas pašvaldības policiju.

Gaidot policijas ierašanos, abi no tramvaja izkāpuši pieturā "Botāniskais dārzs". Pēc teritoriālās piekritības uz adresi nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes autopatruļa.

Pašvaldības policisti norādītajā adresē abas personas sastapuši. Bērns ieaicināts policijas operatīvajā transportlīdzeklī sasildīties. Puika pastāstījis, ka no skolas braucis mājās, taču aizmidzis un tramvajs aizbraucis tālāk. Pamodies otrpus Daugavai, viņš vairs nespēja orientēties apkārtnē.

Pārrunu laikā noskaidrota zēna dzīvesvietas adrese un mātes tālruņa numurs. Sieviete informēta par notikušo.

Drīz pēc tam bērns nogādāts dzīvesvietā, kur nodots mātei. Sieviete skaidroja, ka dēlu mājās gaidījusi jau pirms dažām stundām, taču puika jau iepriekš dažādu iemeslu dēļ aizkavējies, tāpēc šoreiz tam nav pievērsusi pastiprinātu uzmanību.

Zēnam konstatēti labvēlīgi dzīves apstākļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!