Trešdien divas Latvijas pašvaldības – Grobiņa un Talsi – saņems pirmos Latvijas–Šveices sadarbības programmas līdzfinansētos skolēnu autobusus, informēja Valsts reģionālās attīstības aģentūra.

Svinīgā pasākumā katra pašvaldība saņems vienu "Mercedes-Benz Sprinter 516 CDI" autobusu, kurā ir 19 pa¬sa¬žieru sēdvietas. Autobusi ražoti "Mercedes-Benz" rūpnīcā Vācijā, savukārt autobusu aprīkošana veikta Jelgavā uzņēmumā SIA "Universāls LTD".

Savukārt ceturtdien autobusu saņems Madonas novads.

Jau ziņots, ka Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) jūlija sākumā parakstīja līgumu par Latvijas – Šveices sadarbības programmas līdzfinansētā skolēnu autobusu projekta ietvaros paredzēto 31 autobusa piegādi.

Latvijas – Šveices sadarbības programmas līdzfinansētā individuālā projekta ietvaros notikušajā atklātā iepirkuma konkursā kopumā 59 novadu pašvaldības saņems 110 autobusus, kuru iegādes līdzfinansēšanai Šveices līdzfinansējums ir 7,44 miljoni latu.

VRAA 2009.gada decembrī izsludināja atklātu konkursu autobusu iegādei Latvijas-Šveices sadarbības programmas ietvaros, lai šogad septembrī 59 pašvaldības spētu nodrošinātu bērnu nokļūšanu uz mācību iestādēm. VRAA saņēma astoņu pretendentu piedāvājumus autobusu piegādei. Kopējais projekta finansējums ir 9,5 miljoni latu, kur ietilpst gan Šveices nauda (75% no projekta summas), gan pašvaldību un valsts līdzfinansējums. Ar to varētu pietikt, lai pašvaldības nodrošinātu ar 110 autobusiem.

Medijos iepriekš izskanēja bažas, ka gandrīz desmit miljonu eiro (septiņus miljonus latu) vērtais skolēnu autobusu iepirkuma konkurss, iespējams, rīkots konkrētam pretendentam. Konkurss tika izsludināts pērnā gada pēdējā valdības sēdē, 23. decembrī. Premjers uzdeva konkursu apturēt un lūdza vērtējumu par to IUB un KNAB. Abas iestādes atzina, ka iepirkumu var turpināt un būtisku pārkāpumu tajā nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!