Foto: LETA
Katram cilvēkam, kas dzīvo Latvijā, būtu jābūt skaidrībai par savu vietu Nacionālajā attīstības plānā (NAP), uzskata Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) vadītājs Andris Jaunsleinis.

Viņš intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā „Labrīt, Latvija" ceturtdien pauda uzskatu, ka NAP būtu jābūt tādam, lai ikviens iedzīvotājs saprastu, ko valsts vēlas sasniegt un kur ir viņa vieta šajā plānā.

Jaunsleinis pauda pārliecību, ka pie šī aspekta turpmākajās diskusijās vēl jāstrādā.

Viņa skatījumā, NAP nepieciešams arī starptautiskā līmenī, lai izskaidrotu savas valsts attīstības vīziju.

Kā ziņots, valdība otrdien pēc vairāk nekā stundu ilgām diskusijām atbalstīja jaunā NAP 2014.-2020.gadam sākotnējo redakciju, kurai nu gaidāma sabiedriskā apspriešana.

NAP vadmotīvs būs "ekonomikas izrāviens", savukārt prioritātes tajā būs cilvēka drošumspēja jeb ikviena individuālā spēja rīkoties mainīgos apstākļos, kā arī tautsaimniecības izaugsme un izaugsmi atbalstošas teritorijas.

Katrai no šīm prioritātēm Pārresoru koordinācijas centra sagatavotajā dokumentā izvirzīti rīcības virzieni, kā arī uzdevumi mērķu sasniegšanai. NAP tautsaimniecības izaugsmes rīcības virzieni ir augstražīga un eksportspējīga ražošana un starptautiski konkurētspējīgi pakalpojumi, izcila uzņēmējdarbības vide, attīstīta pētniecība un inovācijas, energoefektivitāte un enerģijas ražošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!