Foto: F64
Trešdien, 3. jūnijā trīs stundu laikā Eiroparlamenta un pašvaldību vēlēšanās, izmantojot iepriekšējās balsošanas iespēju, nobalsojuši vairāk nekā 20 000 cilvēku, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā informācija.

Pagaidām vēl nav apkopota informācija par vēlētāju aktivitāti Ikšķiles, Ķeguma, Lielvārdes, Līgatnes, Ogres, Ventspils, Alsungas un Skrundas novadā.

Nerēķinot jau pieminētos novadus, vislielākā vēlētāju aktivitāte bijusi Rīgā, kur nobalsojuši 2,33% balsstiesīgo. Otra lielākā aktivitāte bijusi Latgalē, kur nobalsojuši 1,44% vēlētāju.

Vidzemē nobalsojuši 1,04%, Zemgalē - 0,92%, bet Kurzemē - 0,65% balsstiesīgo.

Kā ziņots, trešdien, ceturtdien un piektdien notiek iepriekšējā balsošana Eiroparlamenta un pašvaldību vēlēšanām. Iespēju nobalsot iepriekš var izmantot vēlētāji, kuri nevarēs ierasties vēlēšanu iecirknī vēlēšanu dienā - 6.jūnijā, informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Iepriekšējās balsošanas dienās vēlēšanu iecirkņi ir atvērti pāris stundas dienā. Trešdien iecirkņi durvis vēra plkst.17, bet tie tika slēgti plkst.20, ceturtdien, 4.jūnijā, iecirkņi būs atvērti no plkst.9 līdz 12, bet piektdien, 5.jūnijā, - no plkst.10 līdz plkst.16.

Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanas Latvijā notiks sestdien, 6. jūnijā, un vēlēšanu dienā vēlēšanu iecirkņi būs atvērti no plkst.7 līdz plkst.22.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!