Foto: DELFI

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) nolēmis sodīt aizdevēju SIA "Investum" ar 300 eiro naudas sodu par negodīgas komercprakses īstenošanu, portālu "Delfi" informēja centrā.

PTAC konstatējis, ka "Investum", lai gan sniedz starpniecības pakalpojumus patērētājiem attiecībā uz kredītiem, nav reģistrējusies Kredītu starpnieku un kredīta starpnieku pārstāvju reģistrā, lai gan normatīvie akti to paredz.

Uzņēmums patērētājiem piedāvā patērētājiem tipveida aizdevuma līgumus, kuros kā aizdevuma mērķi norāda saimniecisko darbību, lai gan patērētāja patiesais mērķis aizdevumam ir paša patēriņš, secinājis PTAC.

Līdz ar to nepamatoti tiek ierobežotas patērētāja tiesības saņemt valsts tiesisko aizsardzību tiesību pārkāpumu gadījumā.

PTAC aicina patērētājus izmantot tikai reģistrētu kredīta starpnieku un kredīta starpnieku pārstāvju sniegtos pakalpojumus, kā arī pirms aizdevuma līgumu slēgšanas pārliecināties, ka kreditēšanas pakalpojumu sniedzējs ir saņēmis speciālo atļauju patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai.

Reģistru var atrast šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!