Līdz šim patvēruma meklētāji Latvijā izrādījuši interesi par apmešanās iespējām Rīgā vai Jūrmalā, trešdien intervijā Latvijas Radio sacīja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) priekšnieka vietniece Maira Roze.

PMLP pārstāve skaidroja, ka patvēruma meklētāji, kas ieradīsies Latvijā, centrā "Mucenieki" pavadīs tikai aptuveni trīs mēnešus. Pēc tam šīs personas mēģinās atrast dzīvesvietu un darbu citviet.

Līdz ar to Roze sacīja, ka nav pamata iedzīvotāju bažām, ka patvēruma meklētāji arī pēc šiem trīs līdz 3,5 mēnešiem paliks Ropažu pašvaldībā. Turklāt patlaban patvēruma meklētāji lielākoties izrādījuši interesi par dzīvesvietu un darba iespējām Rīgā un Jūrmalā. Roze sacīja, ka Rīgā patvēruma meklētājiem noteikti būtu vieglāk ar darba meklējumiem, taču dzīvesvietas nodrošināšana būtu problemātiskāka.

Jau ziņots, ka Latvijā pirmie patvēruma meklētāji varētu ierasties janvāra beigās vai februāra sākumā.

Roze atklāja, ka pirmos patvēruma meklētājus no Grieķijas uz Latviju varētu pārvest februārī. Nākamnedēļ, 18. janvārī, Valsts robežsardzes pārstāvji dosies uz Grieķiju, tādējādi uzsākot patvēruma meklētāju atlasīšanas procesu.

PMLP pārstāve skaidroja, ka robežsargiem nāksies atlasīt patvēruma meklētājus "nevis laimes meklētājus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!