Foto: DELFI

Patvēruma meklētāju izmitināšanas centra "Mucenieki" ēku un katlu mājas pārbūvei, kā arī nekustamā īpašuma “Bundulīši” attīstīšanai, plānots piešķirt 4,1 miljonu eiro, liecina Ministru kabineta (MK) rīkojuma projekts, kuru otrdien skatīs valdība.

Saskaņā ar rīcības plānu personu, kurām nepieciešama starptautiskā aizsardzība, pārvietošanai un uzņemšanai Latvijā, tiks iegādāts nekustamais īpašums "Bundulīši" Muceniekos, Ropažu novadā. Tam piešķirts finansējums 75 tūkstošu eiro apmērā.

Pēc nekustamā īpašuma iegādes nepieciešams veikt ēkas pārbūvi, lai to pielāgotu patvēruma meklētāju izmitināšanai. Saistībā ar to Nodrošinājuma valsts aģentūra organizēja iepirkuma procedūru, kuras rezultātā par iepirkuma uzvarētāju iepirkumu daļā - nekustamā īpašuma "Bundulīši" pārbūve 2016.gada 12.janvārī tika atzīts uzņēmums "Arčers" ar piedāvāto līgumcenu 1 905 782 eiro apmērā.

Tāpat nepieciešams veikt "Mucenieku" ēku un katlu mājas pārbūvi, lai pielāgotu to lielāka patvēruma meklētāju skaita izmitināšanai. Nepieciešamo būvdarbu veikšanai Nodrošinājuma valsts aģentūra organizēja iepirkuma procedūru, kuras rezultātā par iepirkuma uzvarētāju 2016.gada 12.janvārī tika atzīta uzņēmums “Skonto būve” ar piedāvāto līgumcenu 2 226 400 eiro apmērā.

Iepirkumu izdevumu segšanai nepieciešams finansējums 4 132 183 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!