Rīgas apgabaltiesa šodien noraidīja Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) bijušā direktora Māra Paudera prasību par atjaunošanu darbā un kompensācijas piedziņu par piespiedu darba kavējumu.
Tiesa no Paudera par labu LVRTC piedzina 25 693 latus.

Tiesas spriedums ir stājies spēkā tā pasludināšanas brīdī, taču 30 dienu laikā to iespējams pārsūdzēt Augstākās tiesas Senātā.

Paudera advokāte Elza Freiberga pēc sprieduma pasludināšanas sacīja, ka to noteikti pārsūdzēs.

2003.gada septembrī Pauderam tika pārmests, ka viņš ir pārkāpis darba līguma nosacījumus, tāpēc viņš tika atstādināts un pēc tam atlaists no amata.

Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa izskatīja šo lietu pirmajā instancē un 2004.gada 1.jūnijā atzina, ka Pauders atbrīvots no LVRTC direktora amata nelikumīgi. Tiesa atzina, ka darba līgums lauzts pēc Paudera uzteikuma.

Tika piedzīta arī 48 659 latu kompensācija, taču vēlāk tiesa piedzenamo summu precizēja un noteica, ka no LVRTC piedzenami 46 893 lati. No šīs summas 25 600 lati bija piedzenami nekavējoties.

Savukārt Rīgas apgabaltiesa oktobrī lēma, ka Pauderam jāatmaksā centram iepriekš viņam par labu piedzītie 25 600 lati. Tiesa arī bez izskatīšanas atstāja Paudera sūdzību par lēmumu, ar kuru viņš nelikumīgi atbrīvots no darba LVRTC.

Pērnā gada 10.decembrī Augstākā tiesa šo lietu vēlreiz lika skatīt apgabaltiesai. Šī tiesa atcēla 4.oktobrī pieņemto apgabaltiesas lēmumu, ar kuru Paudera prasība atstāta bez izskatīšanas un no viņa par labu LVRTC piedzīti 25 600 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!