Saeimas deputāts komponists Raimonds Pauls (TP) apsver iespēju atteikties no IX Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku mākslinieciskās padomes vadītāja amata.
Trešdien sarunā ar žurnālistiem Pauls atzina, ka viņa lēmuma pamatā ir nespēja radoši sastrādāties ar pārējiem skolēnu dziesmu un deju svētku rīkotājiem un atšķirīgie uzskati par svētku norisēm un repertuāru. Paulam arī esot sajūta, ka dažiem svētku rīkotājiem vairāk rūp viņu pašu merkantilās intereses, nevis veiksmīga svētku norise.

Pauls par IX Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku mākslinieciskās padomes vadītāju ir iecelts ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) rīkojumu.

IX Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notiks 2005.gadā no 27.jūnija līdz 3.jūlijam Rīgā. Paredzēts, ka svētkos piedalīsies 35 000 dalībnieku. Svētkus rīkot uzticēts IZM Valsts jaunatnes iniciatīvu centram.

Ir atklājies, ka Induļa Emša (ZZS) vadītās valdības sagatavotajā 2005.gada valsts budžeta projektā nav paredzēti līdzekļi IX Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem.

IZM sagatavotajā un vasarā valsts sekretāru sanāksmē pieteiktajā tāmē IX Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem bija plānoti 2,7 miljoni latu.

Lai gan Finanšu ministrija līdzekļu pieprasījumu vasarā noraidīja, tagad esot panākta vienošanās, ka līdzekļi tiks piešķirti, tikai mazāk, apgalvoja izglītības un zinātnes ministrs Juris Radzevičs (LPP).

IZM Valsts jaunatnes iniciatīvu centra direktore Agra Bērziņa atzina, ka atkāpe būtu pieļaujama līdz diviem miljoniem latu - 1,5 miljoni latu būtu nepieciešami mākslinieciskajām un tehniskajām norisēm, bet 500 000 latu - bērnu un jauniešu ēdināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!