Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas deputāts, komponists Raimonds Pauls nolēmis nepārreģistrēties TP, jo esot noguris no politiskās dzīves un intrigām, piektdien ziņo laikraksts "Latvijas Avīze" (LA).

Pirmdien noslēgsies TP biedru pārreģistrācija, un pašreizējā informācija liecina, ka partija varētu palikt bez vairākiem atpazīstamiem biedriem. Vislielākais atbirums varētu būt gaidāms partijas Rīgas nodaļā, norāda laikraksts.

Februāra vidū viens no TP dibinātājiem Gundars Bērziņš paziņoja, ka pārreģistrācija viņu pazemojot. "Neesmu aizpildījis anketu un nedomāju to darīt, jo nesaprotu, kādēļ partijai ar to šobrīd jānodarbojas. Tagad būšu brīvs cilvēks," laikrakstam paudis Bērziņš, kuram ir TP biedra karte ar pirmo numuru.

Reģistrācijas anketu neesot aizpildījis arī Pauls. Viņš LA paskaidroja, ka nejūtas aizvainots, bet gan noguris no politiskās dzīves un intrigām. "Man šobrīd ir ļoti liela radošā slodze. Turklāt esmu pārliecināts, ka pienācis laiks jauniem cilvēkiem – gan TP, gan Saeimā kopumā. Tādēļ esmu diezgan drošs, ka nākamajās vēlēšanās vairs nekandidēšu, bet par partiju vēl domāju," teica Pauls. Viņš gan pieļāva, ka varētu tomēr palikt partijā, ja redzēs, ka Andra Šķēles atgriešanās ienes pozitīvas pārmaiņas.

Savukārt viens no TP "brīvdomātājiem" Jānis Lagzdiņš ir aizpildījis pārreģistrācijas anketu. "Tam pamatā ir pragmatiski apsvērumi. Esmu pārliecinājies, ka deputāts parlamentā un politikā kopumā var veiksmīgāk darboties, ja ir kādas lielas frakcijas sastāvā. Man vairākas reizes ir izdevies pārliecināt savus kolēģus un panākt, ka frakcija rīkojas atbilstoši manai pārliecībai. Protams, ir bijušas reizes, kad nācies pakļauties frakcijas disciplīnai, bet tādu gadījumu ir daudz mazāk. Turklāt es nevēlējos zaudēt sadarbību ar lieliskajiem kolēģiem no Liepājas nodaļas," savu lēmumu turpināt aktīvi darboties TP skaidroja Lagzdiņš.

Iemeslu apvainoties par pārreģistrāciju neredz arī Valmieras nodaļas pārstāvis Māris Kučinskis, kurš jau ir aizpildījis pārreģistrācijas anketu. Viņaprāt, tā ir tikai normāla prakse partijas rindu sakārtošanai. Līdzīgu viedokli pauda arī Valkas nodaļas pārstāvis Vents Armands Krauklis.

Pārreģistrējies ir arī baušķenieks Juris Dalbiņš. "Pārreģistrācija ir iespēja partiju pamest tiem cilvēkiem, kuri nevar saņemties paši uzrakstīt iesniegumu par izstāšanos. Grūti gan viņus vainot, jo šobrīd mūsu partija tiek vainota visās nelaimēs. Turklāt Latvijas realitāte ir tāda, ka piederība kādai partijai var traucēt atrast darbu vai veidot karjeru," teica Dalbiņš.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Pauls iepriekš paziņoja, ka nekandidēs šoruden gaidāmajās Saeimas vēlēšanās. Par šādu pašu lēmumu decembra beigās portālu "Delfi informēja arī Lagzdiņš un Kārlis Leiškalns. Savukārt TP deputāte Anta Rugāte atklāja, ka ir nopietnu pārdomu priekšā. Arī bijušais finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) norādīja, ka vēl nav izlēmis, vai balotēsies.

Biedru pārreģistrāciju TP nolēma veikt decembra sākumā pēc tās līdera Šķēles ierosinājuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!