Ceturtdien Saeimas deputāts, komponists Raimonds Pauls piekritis izglītības un zinātnes ministres Inas Druvietes aicinājumam iesaistīties IX Latvijas Skolu un jaunatnes dziesmu un deju svētku rīcības komitejā, lai gan pirms mēneša plānoja atteikties no šo svētku organizēšanas.
Ministre un komponists bija vienisprātis, ka šiem svētkiem jānes gandarījums visiem, it īpaši to dalībniekiem. Tāpēc jo rūpīgi jāplāno paskuma norise, ievērojot arī, ka svētku rīkošanai nesen piešķirtais finansējums ir tikai nedaudz vairāk par pusi no pieprasītā. Liela loma būs sadarbībai ar pašvaldībām un darbam ar iespējamajiem sponsoriem. Tomēr gan ministre, gan komponists uzskata, ka neskatoties uz ierobežotajiem laika un finanšu resursiem, IX Latvijas Skolu un jaunatnes dziesmu un deju svētkiem jākļūst par notikumu Latvijas kultūras un to dalībnieku dzīvē.

Ministre atzinīgi vērtē R.Paula pieņemto lēmumu, norādot uz viņa kompetenci un līdzšinējo lielo ieguldījumu pasākuma tapšanā. Organizēt svētkus tautai ir liels gods un atbildība, tāpēc jau tuvākajā laikā sāksies nopietns un aktīvs svētku rīcības komitejas darbs.

“Delfi” jau ziņoja, ka Pauls apsvēra iespēju atteikties no IX Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku mākslinieciskās padomes vadītāja amata. Novembrī Pauls atzina, ka viņa lēmuma pamatā ir nespēja radoši sastrādāties ar pārējiem skolēnu dziesmu un deju svētku rīkotājiem un atšķirīgie uzskati par svētku norisēm un repertuāru. Paulam arī esot sajūta, ka dažiem svētku rīkotājiem vairāk rūp viņu pašu merkantilās intereses, nevis veiksmīga svētku norise.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!